Ajax sleept punten binnen bij Den Haag

Ajax sleept punten binnen bij Den Haag

Ajax is de tweede helft van de competitie begonnen met een moeizame 1-0 overwinning op ADO Den Haag. Pas in de tweede helft van het daarvoor saaie duel was sprake van een echte wedstrijd. Maar de ploeg uit de Residentie was aanvallend te machteloos de gelijkmaker op het bord te krijgen.

Het openingsdoelpunt van Ajax kwam na twintig minuten min of meer uit de lucht vallen. Joël Veltman speelde door de lucht Amin Younes aan. De Duitser controleerde de bal perfect en schoot heel beheerst de 0-1 binnen. ADO Den Haag stelde er weinig tegenover. Alleen Ruben Schaken kreeg na slecht uitverdedigen van Ajax een kans, maar hij kogelde naast.

Verder viel er in de eerste helft op het veld weinig te beleven. Daarbuiten des te meer. Een gedeelte van de Haagse supporters eiste negatieve aandacht op door het uitkramen van discriminerende teksten en het produceren van oerwoudgeluiden. Met name Riechedly Bazoer moest het doorlopend ontgelden. Pas kort voor rust greep de stadionspeaker in.

Na de rust zocht ADO Den Haag wat nadrukkelijker de aanval. Wilfried Kanon rukte vanaf de linkerkant enkele malen gevaarlijk op, maar de defensie van Ajax kon de aanvalsacties voortijdig ontregelen. De gasten konden ook niet echt doorpakken. Verder dan een schot van Arek Milik kwam het aanvankelijk niet.

Pas in het laatste kwartier ontbrandde de strijd echt. ADO rook de gelijkmaker. Verbeten probeerde de ploeg Ajax onder druk te zetten. Mike Havenaar, Edouard Duplan en Timothy Derijck waren dicht bij de gelijkmaker. Zonder zelf te overtuigen trok het wat makke Ajax uiteindelijk de drie punten over de streep.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ajax

Win een overnachting in de ArenA

Beleef het Klassiekerweekend van je leven met een overnachting in ons Ziggo Tiny House! Laat zien hoe jij je voorbereidt op de wedstrijd met #zigGOajax en wie weet kruip jij onder de wol in de ArenA.

Fox Sports

Topper van de ijsberg

Eredivisie seizoen 2017 – 2018 is gestart. De eerste topwedstrijd is vroeg dit jaar. PSV neemt het in eigen huis op tegen Feyenoord. Wordt deze battle een voorbode?

Voetbal

Preview: Ajax - Feyenoord

Ajax is de enige ploeg die Feyenoord nog van de titel af zou kunnen houden. En dan spelen de Amsterdammers ook nog thuis. De laatste keer dat Feyenoord daar wist te winnen was in augustus 2005.

Sport

Dit kijk je met je dagpas

Met een dagpas kijk je 24 uur lang topsport op FOX Sports Eredivisie of FOX Sports International. De volgende live wedstrijden zijn de komende dagen te zien.

Voetbal

Eredivisie: speelronde 22

Koploper Feyenoord ontvangt FC Groningen. Dat wil revanche voor de klap die het op de eerste speeldag kreeg. PSV sluit het weekend af met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.