Hoe werkt de eBattle F1 dit jaar?

Hoe werkt de eBattle F1?

Kwalificatiewedstrijden door het héle land

Tijd voor een break! De Ziggo eBattle F1 heeft net als Formule 1 een winterstop. Benieuwd wanneer je weer kunt racen? Houd de website in de gaten. En Allert van der Wal: gefeliciteerd met het winnen van de Ziggo eBattle F1 Pro League 2018.

In 2017 begonnen we met de eBattle F1. Het hele seizoen kon je in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht in een Playseat racen om je te kwalificeren voor een wedstrijd tegen Robert Doornbos. In 2018 kon je op heel veel meer plekken racen. Héél veel meer. Dat verdient een goede uitleg.

De Ziggo eBattle F1 2018 is afgelopen. Je kunt je niet meer aanmelden en kwalificeren voor de Ziggo eBattle F1 2018.

Van kwalificatietour tot Pro League

Iedereen die mee wil doen kan racen tijdens de Ziggo eBattle on Tour. Voor elke Grand Prix kun je dan in een Playseat racen om de snelste rondetijd. Hoor je bij de tien snelste deelnemers, dan mag je naar de Ziggo eBattle Bar in Hilversum. De snelste twee racen live in Formule 1 Café voor #TeamCoronel of #TeamDoornbos. De nummer 1 maakt kans om in de Ziggo eBattle Pro League te gaan racen. En ondertussen kun je ook nog mooie prijzen winnen. Mooi? Dan gaan we nu de diepte in.

image

1. Kwalificeer je tijdens de Ziggo eBattle on Tour

Tijdens het hele Formule 1-seizoen krijg je de kans om je te kwalificeren voor de Ziggo eBattle. Dat doe je door een virtuele snelste tijd te rijden op een van de race-simulatoren op een van de virtuele racecircuits van de F1. Je racet altijd op het circuit van de eerstvolgende Grand Prix. We reizen tijdens het Formule 1-seizoen op heel veel dagen het hele land door. Check vooral de agenda om te zien waar en wanneer je kunt meedoen. Wat zijn de locaties?

  • iedere donderdag t/m zaterdag in de Ziggo eBattle Servicebus, die elke week in een andere gemeente staat
  • op verschillende muziekfestivals en evenementen door het hele land in de Ziggo On Tour trailer

Weten waar je ons kunt vinden? Onze Ziggo eBattle On Tour-agenda is je vriend.

Hoe kwalificeer je je nou?

Ga er maar even voor zitten. Elke deelnemer en geklokte rondetijd in de Ziggo eBattle on Tour houden we per Grand Prix bij in een kwalificatieklassement. Per GP kwalificeren de tien snelste deelnemers zich.

Als je meedoet aan een van de kwalificatie-evenementen mag je per sessie vijf ronden rijden op het virtuele circuit. Je mag zo vaak een sessie starten en een snelste rondetijd klokken als je zelf wil, en als op de locatie mogelijk is. Bij drukte kan het dus zijn dat je niet meer sessies achter elkaar kunt racen.

Op de maandag na ieder raceweekend wordt de top 10 met snelste rondetijden bepaald en ontvangen de snelste coureurs een uitnodiging. Vlak na het raceweekend begint de nieuwe kwalificatie voor de volgende GP op de agenda.

Je mag elke GP natuurlijk gewoon weer meedoen met een nieuwe kwalificatie. Tenzij je het geschopt hebt tot de Pro League. Dan heb je wel wat beters te doen :-)

2. De Ziggo eBattle

De tien snelste deelnemers strijden na elke kwalificatieronde om de eerste plaats in de Ziggo eBattle. Dat doen ze in de Ziggo eBattle Bar in Hilversum. Ze racen tegen elkaar op het eerstvolgende circuit op de Formule 1-kalender.

De hele top 10 verdient punten voor het Algemeen Klassement dat we gedurende het hele Formule 1-seizoen bijhouden. De puntentelling is net zoals in de echte Formule 1.

De nummers 1 en 2 van elke eBattle mogen uitkomen voor #TeamDoornbos en #TeamCoronel. De winnaar kiest zijn voorkeursteam. Nummer 2 komt in het andere team.

De finale van de Ziggo eBattle is op tv, tijdens het live-programma Ziggo Formule 1 Café. Daar nemen de twee vertegenwoordigers van #TeamDoornbos en #TeamCoronel het tegen elkaar op. De zegevierende racer wordt de winnaar van de Ziggo eBattle van die Grand Prix-ronde.

En daarmee is het nog niet klaar: de winnaars maken kans om mee te gaan draaien in de Ziggo eBattle Pro League. Daarin spelen de twintig beste e-gamers van het land dezelfde races tegen elkaar. Na 3 races (GP’s) in de Pro League zullen de nummers 18, 19 en 20 van het Pro-klassement het opnemen tegen de drie winnaars van de Ziggo eBattle (#TeamDoornbos vs. #TeamCoronel) van de afgelopen 3 GP's. Uit deze promotie-degradatiewedstrijd, met in totaal dus zes deelnemers, stroomt de top 3 door naar de Pro League.

3. De absolute top: de Ziggo eBattle Pro League

De Ziggo eBattle Pro League is dé sim-racing competitie van Nederland. Na het succes van de Ziggo eBattle in 2017 hebben we besloten om voor de professionals hét competitieve platform op te zetten. Daarin krijgen de beste racers van Nederland een jaar lang een podium en ontstaan lokale helden.

In de Pro League strijden de twintig beste racers in alle 21 Grand Prixs voor een prijzenpot van €10.000 en eeuwige roem om zich de beste racer van Nederland te mogen noemen.

De eerste twintig deelnemers zijn de finalisten van het NK 2017, maar iedereen kan in de Pro League komen! Na 3 races (GP’s) in de Pro League zullen de nummers 18, 19 en 20 van het Pro-klassement het opnemen tegen de drie winnaars van de Ziggo eBattle (#TeamDoornbos vs. #TeamCoronel) van de afgelopen 3 GP's. Uit deze promotie-degradatiewedstrijd, met in totaal dus zes deelnemers, stroomt de top 3 door naar de Pro League.

Elke ProLeague-race vindt voorafgaand aan de Grand Prix op woensdagavond plaats en je volgt hem live via het Twitch-kanaal van Ziggo.

Regels Pro League

Meer eBattle: