Djokovic is opnieuw koning Down Under

Djokovic is opnieuw koning Down Under

Novak Djokovic is voor de zesde keer winnaar geworden van de Australian Open. De nummer 1 van de wereld klopte Andy Murray, die voor de vijfde keer verliezend finalist was en voor de vierde keer tegen de Serviër. The Djoker had in 2013 en 2015 een set afgestaan in de eindstrijd, maar won nu net als in 2011 in straight sets met 6-1, 7-5, 7-6 (3). Daarmee veroverde hij zijn elfde grandslamtitel.

Djokovic evenaarde het record van Roy Emerson, die 6 titels Down Under won. Murray verloor 22 van de 31 duels met Djokovic, die hij voor de zesde keer trof in een grandslamfinale. De Brit versloeg hem in 2012 bij de US Open en in 2013 op Wimbledon. Met 11 grandslamtitels kwam Djokovic naast Björn Borg en Rod Laver. Boven hen staan Roger Federer (17), Pete Sampras, Rafael Nadal (beiden 14) en Emerson (12).

Djokovic kreeg een break in de schoot geworpen in Murray's eerste servicegame door een dubbele fout. Hij stoomde in een half uur door naar de setwinst. Het tweede bedrijf nam meer dan twee keer zo lang in beslag. Er was volop strijd met hoogstaand tennis en de ene na de andere lange slagenwisseling vanaf de baseline. Murray kwam terug van een break achterstand dankzij een winner die de lijn toucheerde.

Murray leverde op 5-5 na een voorsprong van 40-0 opnieuw zijn service in, waarna de Serviër ondanks 2 dubbele fouten de set won en in de derde set snel een break voorsprong nam. Murray herstelde de balans (3-3) en pakte zijn opslaggames eenvoudiger. De tiebreak begon met een dubbele fout van de Schot en een ace van de Serviër, die uitliep naar 6-1 en op zijn derde matchpoint weer een ace produceerde.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Nieuws