De beslissing valt

Weekend vol Eredivisie en Formule 1

P
Lees meer

Wordt het Feyenoord of Ajax? En wat doet Max in Spanje?

Dit sportweekend krijgen we antwoord op in ieder geval twee vragen: wie wordt de kampioen van de Eredivisie? En lukt het Red Bull om weer voor de podiumplaatsen te strijden in de Grand Prix van Spanje? Ze hebben flink aan de wagens gesleuteld.

Laatste kans voor Feyenoord

De ontzetting was in de ogen van de Feyenoord-fans af te lezen afgelopen weekend: hoe kon hun kluppie nou verliezen van stadsgenoot Excelsior? En terwijl de voetbalanalisten op radio en tv en in de kranten over elkaar heen buitelden om een reden te vinden voor die verrassende nederlaag (was het het kunstgras? Of zat het tussen de oren?) probeert Feyenoord toe te werken naar komend weekend.

Kampioensdruk: 10 op de schaal van?

Want zondag is het do or die in De Kuip. Winst tegen Heracles levert de Rotterdammers de felbegeerde schaal op. Een gelijkspel maakt het kampioenschap afhankelijk van een gelijkspel of verlies van Ajax, dat zondag uit speelt tegen Willem II. Feyenoord zal het niet op die laatste mogelijkheid aan willen laten komen. Maar de druk is hoog. Huizenhoog. En de grote vraag is dus: kan Feyenoord daarmee omgaan? Wordt het de Coolsingel of worden het tranen in de kleedkamer? Voor fans van het Nederlands voetbal wordt het weer een prachtig weekend: alweer pas een beslissing in de laatste speelweek.

Wil je niets missen? Als je geen abonnee van FOX Sports bent, bestel dan een dagpas. Dan zit je eerste rang bij de ontknoping op zondag.

De laatste ronde in de Eredivisie begint op zondag om 14.30 uur.

GP Spanje: nieuwe wagens

En alweer zijn de ogen van alle Formule 1-liefhebbers gericht op de Grand Prix van Spanje, op het circuit bij Barcelona. Vorig jaar verraste Max Verstappen hier nog vriend en vijand door als eerste te finishen en voor Nederlandse race-historie te zorgen. Dit jaar zijn er andere redenen waarom zoveel mensen nieuwsgierig zijn naar de race.

Welkom in de upgrade-hemel

De eerste vier races van dit seizoen werden de prijzen verdeeld tussen Mercedes en Ferrari. De wagens van Red Bull leken er nauwelijks aan te pas te komen. Maar juist in Spanje komt er heel wat nieuw materiaal op het asfalt. Bij alle renstallen trouwens. De organisatie van de Formule 1 heeft de regels weer veranderd en de technici van de teams hebben in Spanje voor het eerst de kans om vernieuwde wagens te laten rijden.

Veel van de wijzigingen hebben te maken met aerodynamica en dat heeft vooral geleid tot aanpassingen van het onderstel van de wagens. En omdat iedere stal zijn eigen oplossingen ontwikkelt binnen de nieuwe regels, gaat het spannend worden: wat gaat dat doen met de prestaties? Brengen de wijzigingen in het chassis de Red Bull-wagens dichterbij Mercedes en Ferrari? We gaan het dit weekend zien bij Ziggo Sport.

De race op het circuit van Barcelona begint om 14.00 uur. De voorbeschouwing bij Ziggo Sport begint al om 13.00 uur.

Waar ga jij naar kijken dit weekend?