Schippers is niet de beste van 2015

Schippers is niet de beste van 2015

Dafne Schippers is door de internationale atletiekfederatie (IAAF) niet als Atlete van het Jaar uitgeroepen. Die eer in Monaco viel te beurt aan Genzebe Dibaba uit Ethiopië. De Nederlandse stond ook met Anita Wlodarczyk (Polen) op de shortlist voor de verkiezing. Bij de mannen ging de onderscheiding naar Ashton Eaton uit de Verenigde Staten.

Schippers maakte in het afgelopen jaar grote indruk met haar wereldtitel op de 200 meter in een Europees record (21,63), het WK-zilver op de 100 meter (10,81) en eerder al een toptijd op de 60 meter indoor (7,05). Dibaba won de 1500 meter in Peking en brak een maand eerder het wereldrecord op die afstand.

Wlodarczyk domineerde het kogelslingeren dit seizoen: ze won alle elf wedstrijden waar ze aan meedeed, werd wereldkampioen en wierp een nieuw wereldrecord met 81.08 meter.

Schippers had toch nog iets te vieren. Haar trainer Bart Bennema kreeg wél een onderscheiding in het jaarlijkse prijzenfestijn. 'Ik ben niet de Atlete van het Jaar, maar ik ben heel erg trots op mijn coach. Hij is de wereldcoach van het jaar'', liet de wereldkampioene opgetogen via Twitter weten.

Schippers reageerde zelf ook sportief op haar gemiste kans op de eretitel. De Utrechtse topatlete feliciteerde de winnaars Dibaba en Eaton ruimhartig met hun uitverkiezing.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

klaar voor de start... Daf?

Dat ging even mis tijdens de 200m sprint in Oslo. Dafne Schippers startte te vroeg en werd gediskwalificeerd. Toch liep ze mee en won goud. Snap jij het nog? En in Eugene liep het ook niet echt lekker.

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!