Het afgelopen jaar beleefde Dafne Schippers haar absolute doorbraak. Met haar mooie prestaties mogen we haar met trots sprintkoningin van Nederland noemen. 

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

klaar voor de start... Daf?

Dat ging even mis tijdens de 200m sprint in Oslo. Dafne Schippers startte te vroeg en werd gediskwalificeerd. Toch liep ze mee en won goud. Snap jij het nog? En in Eugene liep het ook niet echt lekker.

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!

Dafne Schippers

Schippers atlete van de maand in Europa

Dafne Schippers heeft weer een prijs binnen. De 23-jarige Utrechtse werd gekozen tot beste Europese atlete van afgelopen maand. Schippers kreeg met afstand de meeste retweets en likes in de verkiezing, die de overkoepelende federatie European Athletics maandelijks via social media houdt. Sifan Hassan was ook genomineerd, maar ook zij moest het afleggen tegen Schippers. De wereldkampioene op de 200 meter won afgelopen maand alle races over 60 meter die ze liep. In Berlijn liep Schippers met 7,00 seconden niet alleen een persoonlijk record, maar ze evenaarde tevens het dertig jaar oude Nederlands record van Nelli Cooman. Bij de NK in Apeldoorn pakt de snelste vrouw ter wereld van dit jaar over 60 meter de nationale titel in 7,03.