'Chinese' Granada haalt coach Paco Jemez

'Chinese' Granada haalt coach Paco Jemez

Het Andalusische Granada is kort geleden vanuit Italiaanse in Chinese handen gekomen. Een van de eerste tekenen van daadkracht is het aantrekken van coach Paco Jémez.

Na het afvallen van de voornaamste kandidaat richtte Granada haar pijlen op Paco Jémez. De Chileen Jorge Sampaoli had de voorkeur, maar hij gaat aan de slag bij Sevilla als opvolger van succescoach Unai Emery. Emery is op zijn beurt favoriet om coach van Paris-Saint Germain te worden. In deze trainerscarrousel sloot Granada een akkoord met Paco Jémez.

Succes met Rayo VallecanoDe trainersvacature bij Granada kwam vrij doordat coach José González slechts een interim-rol had nadat hij de in februari ontslagen coach José Ramón Sandoval opvolgde. José González slaagde erin om de club voor de Primera División te behouden, en de Chinese eigenaars willen nu ambitieuzer worden.

Presentatie woensdagMet Paco Jémez werd een contract voor drie jaar overeengekomen. Dit werd door Granada op maandag om 13.00 uur bekendgemaakt via haar website en Twitter-account. Op woensdag zal hij worden gepresenteerd. De coach maakte naam in Spanje door met verzorgd voetbal het kleine Rayo Vallecano drie seizoenen lang op het hoogste niveau te houden. Dit jaar mislukte dit, waardoor Rayo Vallecano volgend seizoen in de Segunda División speelt. Een aanbod om te blijven sloeg Paco Jémez af.

Paco Jémez was een voorname kandidaat om de nieuwe coach te worden van Espanyol of Deportivo. De Catalanen, die inmiddels ook in Chinese handen zijn, koos uiteindelijk voor ex-Watford coach Quique Sánchez Flores. Deportivo koos op zijn beurt voor ex-Eibar coach Gaizka Garitano. 

Europese ambitiesVan de nieuwe coach wordt verwacht dat hij Granada meer ambitie verschaft dan de degradatiestrijd die de club elk seizoen voert. De Chinese grootaandeelhouder Jiang Lizan heeft aangegeven dat handhaving voor komend seizoen nog de doelstelling is, maar dat Granada “op termijn van Europa moet dromen. Dat kan werkelijkheid worden als we de steun van de stad, de supporters en de media krijgen”.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Imagine Dragons

Maandag 19 februari - 20.00 uur

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.