Viermaal verhit Spaans voetbal

Viermaal verhit Spaans voetbal

Kunnen de achtervolgers Barça bijbenen? 


Las Palmas – Barcelona, z
aterdag om 16.00 uur
Afgelopen zondag gaf Barcelona weer eens een wervelende show weg vol wonderschone doelpunten en acties tegen Celta de Vigo. Woensdag won Barca de inhaalwedstrijd bij Sporting Gijón en staat daarom 6 punten los van de rest. Nu staat de lange reis naar de Canarische eilanden op het programma. Kleinduimpje Las Palmas is de nieuwe horde die de Catalaanse leider van de Primera División moet nemen. Met Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar in grootse vorm, is de kans op spektakel sowieso groot. 

Málaga – Real Madrid, zondag om 16.00 uur
Real Madrid kan zich geen puntverlies meer veroorloven om mee te blijven doen in de titelstrijd in Spanje. Málaga is op het oog geen gemakkelijke tegenstander. De Andalusiërs speelden in Bernabéu al met 0-0 gelijk tegen Real en wisten Atlético Madrid in La Rosaleda met 1-0 te verslaan. Veel zal afhangen van de precisie bij Cristiano Ronaldo en consorten.

Athletic de Bilbao – Real Sociedad, zondag om 18.15 uur
De slag om Baskenland wordt uitgevochten in San Mamés. Athletic vindt zichzelf het meest Baskisch van allemaal en gebruikt alleen spelers met Baskische roots. Sociedad is minder streng en heeft zowaar vijf buitenlanders in de selectie. Het verschil is nu vijf punten in het voordeel van Bilbao. Slaat Athletic een groot gat, of hijgt Sociedad de rivaal straks in de nek?

Atlético Madrid – Villarreal, zondag om 20.30 uur
Houdt de vechtmachine van Diego Simeone de strijd om het landskampioenschap vol? De wedstrijd tegen Villarreal is in ieder geval een cruciale. ‘El Submarino Amarillo’ is een goed voetballende ploeg, die zijn vierde plaats graag vasthoudt tot aan het einde van de rit. Die levert namelijk een plek op in de play-offs voor de Champions League. Villarreal won eerder dit seizoen bovendien al met 1-0 van Atleti.

Je beleeft La Liga ook komend weekend live bij Ziggo Sport op kanaal 14.