Sport Stories

Sport Stories

Een topbokser, een quarterback en een basketbalcoach

Deze dinsdag- tot en met donderdagavond kun je wat meer de diepte in met drie sportportretten. Want sommige mensen uit de sportwereld hebben zo’n bijzonder verhaal, dat ze zich uitstekend lenen voor een boeiende docu of zelfs film.

Ali
‘Ali’ behandelt de belangrijkste 10 jaar uit het leven van levende legende Mohammed Ali. Het leverde hoofdrolspeler Will Smith niet voor niets een Oscar-nominatie op. Met 15 kilogram aan extra spiermassa deed hij alle ultrarealistische boksscènes zelf. Van Ali’s opkomst als Cassius Clay tot en met de befaamde Rumble in the Jungle zit je op het puntje van je stoel bij een van de beste sportfilms ooit gemaakt. 

Touchback 
De beste American football-speler van het land loopt op het beslissende punt van de belangrijkste wedstrijd van zijn leven een carrièrebeëindigende knieblessure op. De ongelukkige high school-leerling ziet zijn dromen van een professionele loopbaan in rook opgaan. Vijftien jaar later zit hij volledig aan de grond, wanneer hij een kans krijgt om het allemaal opnieuw te doen.

Survive and advance
Jim Valvano is een levende legende in het college-basketbal. De charismatische coach is verantwoordelijk voor het grootste basketbalwonder uit de geschiedenis: met de ultieme underdog North Carolina State haalde hij in 1983 het hoogste doel. In deze prachtige documentaire kijken oud-spelers van The Wolfpack terug op dit onwaarschijnlijke succesverhaal, en eren we het leven van de nog altijd inspirerende Valvano.

Zie het bij Ziggo Sport, op kanaal 14: 
Ali, dinsdag 16 februari om 20.30 uur     
Touchback, woensdag 17 februari om 20.30 uur 
Survive and Advance, donderdag 18 februari om 22.00 uur