Klitsjko verklaart Fury voor gek

Klitsjko verklaart Fury voor gek

Klitsjko reageerde vanuit zijn trainingskamp in het Oostenrijkse Going verbolgen op een provocerend interview van Fury in de Daily Mail. Daarin zet de boomlange Brit, nog ongeslagen in 28 profduels, zich af tegen homo's, bespreekt hij diverse scenario's voor de ondergang van de wereld en noemt hij Klitsjko een duivelsaanbidder.

'Onverdraaglijk', sprak de langdurige titelhouder (64 overwinningen, drie nederlagen) verontwaardigd. 'Dit is zo bizar, hij had het beter voor zichzelf kunnen houden. Nu heeft hij duidelijk grenzen overschreden.'

Klitsjko en Fury treffen elkaar op 28 november in de overdekte Esprit Arena in Düsseldorf in de ring. Voor het WK-gevecht, dat in 150 landen wordt uitgezonden, zijn al 42.000 kaarten verkocht.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen gratis op vier kanalen

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Boksen

Klitschko gaat strijd weer aan met Fury

De zwaargewichten Tyson Fury en Vladimir Klitsjko gaan op herhaling. In 2016 nemen beide boksers het in de ring opnieuw tegen elkaar op. De datum en de plaats van handeling zijn nog niet bekend. Het befaamde Wembley in Londen wordt al genoemd als mogelijke locatie in mei.   Fury onttroonde Klitsjko zaterdag in Düsseldorf als langdurige wereldkampioen. Met een puntenzege nam de 27-jarige Brit de kampioensgordels van de IBF, WBA en WBO over van de 39-jarige Oekraïner. Klitsjko liet weten dat hij gebruik maakt van een optie in zijn miljoenencontract van het verloren titelgevecht om Fury uit te dagen. Het Fury-kamp reageerde meteen positief. 'We zijn hier blij mee. Het is ook contractueel vastgelegd', zei Peter Fury, de trainer en oom van de nieuwe titelhouder. Klitsjko sprak van een vervroegd kerstcadeau voor Tyson Fury en alle boksfans in de wereld. 'Er komt een nieuw gevecht. Ik wil bewijzen dat ik een veel betere bokser ben dan dat ik in Düsseldorf heb laten zien. Falen is nu geen optie meer.'

Boksen

Klitschko en Fury boksen live om wereldtitel

Wladimir Klitschko begint zaterdag aan zijn negentiende gevecht als verdedigend wereldkampioen zwaargewicht. De tegenstander van de Oekraïense reus is Tyson Fury. De Engelsman dankt zijn voornaam aan Mike Tyson, naar wie zijn vader hem vernoemde. Ziggo Sport zendt het titelgevecht tussen Klitschko en Fury zaterdagavond 28 november live uit.

Boksen

Mannelijke sparringpartners boksster Fontijn

Fontijn won afgelopen zomer goud op de Europese Spelen en zet alles op deelname in Rio. Ze liet weten dat ze graag tegen mannen wil sparren om beter te worden. De eerstvolgende mogelijkheid om zich te plaatsen is eind april op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Istanbul. Lukt het daar niet, dan is het WK half mei in Kazachstan nog een mogelijkheid. Vorig jaar behaalde Fontijn brons op het WK.