28 november, 23.00 uur: Klitschko vs. Fury live bij Ziggo Sport

28 november, 23.00 uur: Klitschko vs. Fury live bij Ziggo Sport

Live bij Ziggo Sport 0- 28 november

Wladimir Klitschko begint zaterdag aan zijn negentiende gevecht als verdedigend wereldkampioen zwaargewicht. De tegenstander van de Oekraïense reus is Tyson Fury. De Engelsman dankt zijn voornaam aan Mike Tyson, naar wie zijn vader hem vernoemde. Ziggo Sport zendt het titelgevecht tussen Klitschko en Fury zaterdagavond 28 november live uit.

Het duel begint om 23.00 uur. Vanaf 22.30 uur blikt Ziggo Sport vanuit de studio vooruit met Arnold Vanderleyde. De drievoudig winnaar van brons op de Olympische Spelen sluit daarna aan bij Fred Royers als co-commentator.

Blufpoker van uitdager 

Fury heeft in ieder geval de branie van de beruchte Amerikaanse bokslegende. 'Dit wordt mijn makkelijkste zege ooit', vertelde hij doodleuk dinsdag over zijn aanstaande gevecht in Düsseldorf tegen Dr. Steelhammer. Ook kwam hij in september in Londen al opdagen in een Batman-pak. Om even later in een driedelig pak terug te keren.

Redenen om op te passen voor Fury
De uitdager heeft een fraaie staat van dienst met 24 overwinningen en 0 nederlagen. Bovendien is Fury met zijn leeftijd van 29 jaar liefst 12 jaar jonger dan Klitschko. Hij overtreft de wereldkampioen zwaargewicht in de bonden FIB, OMB en AMB ook nog eens in lengte en reach. Fury is 2,06 meter, en Klitschko 1,98 meter. Qua reach is het 216 om 206 centimeter.

Kampioen op z'n hoede
Klitschko lijkt zich niet te laten afleiden door het gebruikelijke apenrotstheater van zijn nieuwe tegenstander. De 39-jarige routinier noemde de strijd van zaterdag 'een van de moeilijkste gevechten uit mijn carrière'. Klitschko is op het oog wat beweeglijker dan de zwaarder ogende Fury. Toch blijft het oppassen voor de zware stoten van de Engelsman.

Al bijna 10 jaar wereldkampioen en 18x succesvol titel verdedigd
Fury moet ook iets verzinnen wat zijn achttien voorgangers niet lukte. Klitschko versloeg ze allemaal. Vanaf 22 april 2006 ging Klitschko's arm steevast omhoog aan het einde van het gevecht. Slechts vijf tegenstanders overleefden de volle twaalf ronden, maar kwamen punten tekort om Klistchko te onttronen.