Preview: Donar - SL Benfica

Preview: Donar - SL Benfica

Nederlands topbasketbal in de FIBA Europe Cup

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
17 januari 2017, 19.00 uur
Er gloort weer hoop aan de horizon. Donars kansen op een vervolg in de FIBA Europe Cup waren vrijwel nihil. Maar na de spectaculaire zege in Siberië ligt alles weer open. Next up: Benfica.

Aan het begin van het seizoen droomden de Groningers van een succesvol Europees avontuur. Die droom begint zo langzamerhand werkelijkheid te worden: de eerste ronde overleefd, en dan nu met twee verliespartijen en twee overwinningen nog ruim kansen op de knock-outronde. Alleen de nummers 1 en de twee beste nummers 2 gaan door. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat Donar een punt achter op de nummers 1 en 2. Alles is dus mogelijk.

Schlemiel van groep P

Een van die Europese overwinningen boekte Donar tegen de tegenstander van aanstaande dinsdag. In Lissabon won het afgelopen december met 82-94. Een ruime overwinning die toen al naar meer smaakte. Aanstaande dinsdag kan de huidige nummer 1 van de Nederlandse competitie in MartiniPlaza voor eigen publiek een belangrijke stap zetten naar de knock-outronde. En tegen de nummer laatst in groep P moet dat toch lukken. De Portugezen wisten in de FIBA Europe Cup nog geen enkele wedstrijd te winnen.

Koning in Nederland

In de vaderlandse competitie weten de Groningers dit seizoen weer te imponeren. En ook in de eerste ronde van de FIBA Europe Cup maakten ze indruk. Maar de tweede ronde is andere koek. De mannen van Donar lijken af en toe nog zoekende en weinig consequent in hun spel. Bij vlagen zien we ze excellent spelen, zoals van de week tegen het Siberische BC Enisey. Maar soms sluipen er ook slordigheden in het spel, bijvoorbeeld in de wedstrijd ervoor tegen Lukoil Academic. En op dit hoge Europese niveau worden die slordigheden genadeloos afgestraft. Laten we hopen dat de mannen van Donar de goede lijn tegen Benfica weten door te zetten.