Basketbal: wie wint de NBA Finals?

Wie wint de NBA Finals?

Vanaf 31 mei live bij Ziggo Sport

Donderdag 31 mei is het begin van het hoogtepunt van het Amerikaanse basketbal: de NBA Finals. Op dit moment strijden vier teams om een plaats in die Finals. En het draait allemaal hierom: wie volgt de kampioen van vorig jaar Golden State Warriors op? 

Dit stukje is niet voor de die hard NBA-fans; die kijken toch al. Nee, dit stukje is voor de NBA-fans van de toekomst. Die wel eens basketbal hebben gezien, maar zich afvragen waar al die opwinding over de NBA eigenlijk over gaat. In het kort: in de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, zie je de beste spelers van de wereld de mooiste punten scoren. Is dat genoeg om te kijken? Natuurlijk is dat genoeg om te kijken.

Begin met het beste

Nu hoef je als toekomstig NBA-fan niet meteen te beginnen met het volgen van de hele competitie. Begin gewoon maar met de finals. Die zitten eraan te komen: in juni meten het beste team uit de Eastern Conference en dat van de Western Conference hun krachten. En dat is vuurwerk.

Conferences? Huh? Wat topbasketbal betreft is Amerika in tweeën gedeeld: in een Eastern en een Western Conference. De twee beste teams uit elke conference spelen eerst in een final van hun eigen conference en de twee winnaars spelen de finals voor het landskampioenschap. Die titel win je dus niet zomaar.

Op het moment dat je dit artikel leest, zijn de finals van de conferences nog bezig of misschien al net beslist. In de Eastern Conference strijden de Boston Celtics tegen de Cleveland Cavaliers en in de Western Conference de Houston Rockets en de Golden State Warriors. 

Basketbal: wie wint de NBA Finals?
Basketbalroyalty

En in die teams spelen de niet voor niets duurst betaalde en best basketballende spelers. Misschien ken je er wel een paar: Stephen Curry, Klay Thompson of LeBron James. De eerste twee spelen bij de Golden State Warriors en hebben als bijnaam de Splash Brothers, omdat hun driepunters (afstandsschoten) het basketbalnet zo mooi laten ‘splashen’. En ze zijn ook bizar goed in driepunters. LeBron James speelt bij de Cleveland Cavaliers.

Het mag niet verbazen dat de Warriors en de Cavaliers elkaar vaker zijn tegengekomen in de NBA Finals. En voor veel fans zou dit weer een gedroomde finale zijn. Maar zover is het dus nog niet. Want vlak de Boston Celtics en de Houston Rockets niet uit. Die staan niet voor niets in de finals van de conference.

Live bij Ziggo Sport

Dus, wat nu? De finals zijn van 31 mei tot en met (uiterlijk) 17 juni. De teams spelen een best of seven, dus na vier wedstrijden kan het erop zitten, maar meestal niet. Ziggo Sport zendt de finals live uit, dus zet je tv op kanaal 14 en kijk naar het beste wat basketbal te bieden heeft.