NBA Finals: Warriors vs. Cavaliers

NBA Finals: Warriors vs. Cavaliers

EVENEMENT IS GEWEEST
Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal
01 juni 2017, 02.30 uur
Op 1 juni starten de finals van de NBA. En de twee teams die om de titel gaan strijden zijn bekend: de Golden State Warriors en de Cleveland Cavaliers.

The game is on

De Golden State Warriors en de Cleveland Cavaliers hebben zich net als vorig jaar geplaatst voor de finals! Voor de Warriors was het na vier wedstrijden al duidelijk. De Cavliers hadden een wedstrijd extra nodig. Ze maken zich nu op voor de finals, te beginnen op 1 juni in Oakland, California, de thuisbasis van de Golden State Warriors. Daarna volgen nog minimaal 3 wedstrijden: nog een in Oakland en twee in Cleveland, Ohio.

Best of seven

In principe valt de beslissing na een best of seven-reeks, maar het kan ook al na vier wedstrijden beslist zijn (bij een 4-0 stand dus). Dit geldt voor zowel de playoff-wedstrijden als de finals. 

 Tussenstand Finals:

Finals 2017  
Golden State Warriors 3
Cleveland Cavaliers 1

 

Eindstand playoffs:

West  
Golden State Warriors 4
San Antonio Spurs 0

 

Oost  
Boston Celtics 1
Cleveland Cavaliers 4

(laatste update: 12 juni)

De ster van de playoffs: LeBron James

Als deze editie van de NBA Finals ook maar een fractie van het spektakel heeft van die van vorig jaar dan zitten de fans geramd. LeBron James leidde zijn Cleveland Cavaliers in 2016 met een nooit geziene comeback naar de eerste titel in de geschiedenis: van 3-1 achter naar 3-4 winst! Ook dit seizoen kunnen we niet om James heen. Wederom overschaduwt hij de volledige Eastern Conference. En dat doet hij eigenlijk al zes jaar achter elkaar, met telkens een plek voor zijn team in de finals. Gaat LeBron ook weer schitteren in de finals?