LeBron James op elitelijst

LeBron James op elitelijst

LeBron James heeft zich, voor zover dat niet al ruimschoots was gelukt, maandag definitief in de geschiedenisboeken geschoten. Met een assist op Kevin Lore schaarde hij zich in de basketbalwedstrijd tussen de Orlando Magic en de Cleveland Cavaliers op een uniek lijstje van slechts twee namen lang.

James is volgens de Amerikaanse sportzender ESPN de tweede basketballer die in de top 25 topscoorders en assist-gevers aller tijden staat. Alleen Oscar 'Big O' Robertson ging de gigant uit Cleveland voor. James heeft nu 6395 assists gegeven en 25273 punten gescoord in de NBA.

De vedette zelf wil echter weinig weten van de lijstjes en geschiedkundige vergelijkingen in het Amerikaanse basketbal. 'Ik denk dat we in deze competitie veel te veel bezig zijn met het vergelijken van de grote spelers. We kunnen ook gewoon zeggen: 'wow, dit zijn stuk voor stuk echt goede spelers'. Ik doe er niet aan mee, maar ik kan niet voor anderen spreken.'

In de wedstrijd in Orlando scoorde hij overigens 'slechts' vijftien punten, maar met zijn dertien assists was James toch weer wedstrijdbepalend. De Cleveland Cavaliers wonnen met 117-103. Oklahoma Thunder maakte maandag gehakt van divisiegenoot Utah Jazz: 111-89. De Philadelphia 76ers kwamen dichtbij de eerste zege van het seizoen tegen de Minnesota Timberwolves, maar verloren na een veelbelovend begin toch met 95-100.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Basketbal

NBA in november

De helden van Golden State gaat voor het vierde seizoen op rij proberen meer dan 65 wedstrijden te winnen. Het record hebben ze al in handen; ze zijn het enige team dat het drie keer achter elkaar deed.

Basketbal

Start NBA seizoen 2017-2018

Op 17 oktober klinkt het startschot – of het scheidsrechtersfluitje – van het NBA-seizoen 2017-2018. Wie wordt er kampioen? The Cavs, the Dubs of…?

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Wat is er deze week weer veel sport te zien op kanaal 14! Vanaf nu vind je hier alles wat je niet mag missen. Pak je agenda erbij en blokken maar! 

Ziggo Sport Totaal

NBA van start!

De supersterren van de NBA staan te popelen om okselfris aan een nieuw basketbalseizoen te beginnen. En dat beleef je uiteraard bij Ziggo Sport Totaal.