Basketbalgeweld bij Ziggo Sport

Basketbalgeweld bij Ziggo Sport

Vier dagen B-ball uit binnen- en buitenland

Houd je van het spectaculaire collegebasketbal in de NCAA, zie je liever de Nederlandse top, of ga je uit je dak als je de sterren van de NBA in actie ziet? Deze week komt iedere basketballiefhebber aan zijn trekken op Ziggo Sport! 

NCAA: North Carolina – Duke
nacht van woensdag op donderdag om 03.00 uur
North Carolina gaat na 21 zeges en 4 nederlagen aan kop in de Atlantic Coast Conference en ontvangt Duke. De gasten doen het minder goed met een status van 19 om 6. Denderen de mogelijke opvolgers van North Carolina-legende Michael Jordan ook nu weer door? 

DBL: Apollo Amsterdam – Landstede Basketbal
donderdag om 20.00 uur
Landstede lijkt de grote favoriet als het in Amsterdam als nummer 1 aantreedt tegen Apollo, dat plek 6 bezet op de ranglijst. Toch staan de twee teams na de voorgaande onderlinge duels dit seizoen in de Eredivisie op 1-1. De koploper is dus gewaarschuwd. 

NBA: Oklahoma City Thunder – Indiana Pacers
nacht van vrijdag op zaterdag om 02.05 uur
Bekomen van het All Star Weekend moeten de grote jongens weer serieus aan de bak. Russell Westbrook veroverde in het showweekend de titel MVP (‘most valuable player’) in de All Star Game. Met Kevin Durant aan zijn zijde, is OKC een gevaarlijke outsider voor de titel. The Pacers zijn ook erg gebaat bij een zege om de play-offs niet mis te lopen. De inzet is dus hoog. 

NCAA: Kansas State – Kansas
nacht van zaterdag op zondag om 00.05 uur
College-basketbal is altijd al een sfeervolle aangelegenheid, met tribunes vol dolenthousiaste studenten. Als er dan ook nog sprake is van een onvervalste derby, is het helemaal gekkenhuis. Wie kan na afloop een lange neus trekken naar de buren?