Vijf Russische atleten geschorst

Vijf Russische atleten geschorst

Konovalova, die in 2010 in Chicago tweede werd en drie jaar later derde, werd voor twee jaar uitgesloten wegens onregelmatigheden in haar biologisch paspoort. Maria Bespalova, tijdens de Olympische Spelen van Londen finaliste bij het kogelslingeren, staat voor vier jaar aan de kant. Zij kreeg deze zware, tegenwoordig gebruikelijk straf omdat bij een dopingtest bewijs is gevonden voor toediening van een spierversterkend middel.

De andere langdurig geschorsten, eveneens voor vier jaar, zijn Vlas Bredichin en Jaroslav Cholopov. Snelwandelaar Jevgeni Noesjtajev is voor zes maanden buitenspel gezet. De nieuwe gevallen zijn de laatste in een hele reeks. Het dopingschandaal in de Russische atletiek dwong dit jaar bondsvoorzitter Valentin Balachnitsjev en hoofdcoach Valentin Maslakov al tot aftreden.

De onafhankelijke onderzoekscommissie van het international antidopingbureau WADA zal maandag in Genève haar rapport presenteren over deze geruchtmakende affaire. Het team van voorzitter Dick Pound boog zich tegelijkertijd ook over de beschuldigingen aan het adres van de mondiale atletiekfederatie IAAF. Deze zou verdachte bloedwaarden van geteste atleten hebben verdoezeld.

De handel en wandel van voormalig IAAF-voorzitter Lamine Diack staat daarbij in de schijnwerper. De 82-jarige Senegalees, in augustus opgestapt, is woensdag in Frankrijk aangeklaagd wegens omkoping en witwassen van geld.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Rondje om de Big Ben?

Op 4 augustus start het WK atletiek in Londen. Lopen Dafne Schippers en Usain Bolt een rondje om de kerk of worden we verrast?

Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Amsterdam Marathon 2016

Het wordt tijd dat de Marathon van Amsterdam een nieuw parcoursrecord krijgt. Bernhard Kipyego, Sammy Kitwara, Wilson Chebet en Dino Sefir zijn op papier de favorieten om hun naam in de boeken te lopen. 

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!