Geen meerkampers naar WK indoor

Geen meerkampers naar WK indoor

De Nederlandse atletiek vaardigt een ploeg zonder meerkampers af naar de WK indoor in het Amerikaanse Portland. Nadine Visser haakte zondag als laatste af. Ze liet via Twitter weten dat de ze uitnodiging om aan de vijfkamp mee te doen afwijst. 'Vanwege de geringe voorbereiding en met het oog op de zomer de lastige beslissing genomen om niet naar de WK indoor te gaan.'

Al eerder meldde Nadine Broersen zich af. De wereldkampioene van twee jaar geleden had graag haar titel verdedigd, maar een knieblessure maakt deelname voor haar onmogelijk. Anouk Vetter mocht ook meedoen, maar zij wees evenals Visser de invitatie af omdat de titelstrijd niet in haar planning past. Voor Vetter en Visser geldt dat ze deze zomer willen pieken op de EK in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio.

Eelco Sintnicolaas wilde graag om de medailles strijden in Portland op de zevenkamp, maar de Europees indoorkampioen van 2013 moest bij de NK meerkamp de strijd staken en is inmiddels geopereerd aan zijn enkel.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Rondje om de Big Ben?

Op 4 augustus start het WK atletiek in Londen. Lopen Dafne Schippers en Usain Bolt een rondje om de kerk of worden we verrast?

Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Amsterdam Marathon 2016

Het wordt tijd dat de Marathon van Amsterdam een nieuw parcoursrecord krijgt. Bernhard Kipyego, Sammy Kitwara, Wilson Chebet en Dino Sefir zijn op papier de favorieten om hun naam in de boeken te lopen. 

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!