Dafnes duel in Doha - Diamond League bij Ziggo Sport

Dafnes duel in Doha

Diamond League op 4 mei bij Ziggo Sport

Dafne Schippers begint haar Diamond League-seizoen gelijk met een geweldig duel. Op vrijdag 4 mei in Doha treft ze op de 100 meter haar grote rivale Elaine Thompson. Wie van de twee supersterren deelt de eerste tik uit? Je ziet het op Ziggo Sport (kanaal 14).

Toppers aan de start

Thompson is als regerend olympisch kampioene natuurlijk de absolute topfavoriete. Bovendien won ze vorig jaar nog alle 100 meter-meetings waar ze aan meedeed. Schippers kan sowieso haar borst natmaken op het tartan van Qatar. De nummer 2 van het afgelopen WK, Tao Lou uit Ivoorkust, en wereld-indoorkampioene Murielle Ahouré hebben namelijk al bewezen de Utrechtse te kunnen kloppen en staan ook beiden aan de start. Maar Dafne heeft naar eigen zeggen een uitstekende voorbereiding gekend en zal bij deze krachtproef willen bewijzen dat zij in deze vorm ook op de 100 meter niet meer is te verslaan.

Het is een prachtige aftrap van een verrukkelijk atletiek-seizoen op Ziggo Sport, want het is pas de eerste van 12 meetings. In Shanghai, Eugene, Rome, Oslo, Stockholm, Parijs, Lausanne, Rabat, Monaco, Londen, Birmingham, Zürich en Brussel gaan de allerbeste atleten van de wereld op jacht naar de ultieme hoofdprijs. Namelijk een vierkaraats diamant.

Je ziet de Diamond League in Doha op 4 mei op Ziggo Sport, kanaal 14: 20.35 – 22.30 uur