klaar voor de start... Daf?

klaar voor de start... Daf?

Diamond League bij Ziggo Sport Totaal

Dat ging even mis tijdens de 200m sprint in Oslo. Dafne Schippers startte te vroeg en werd gediskwalificeerd. Toch liep ze mee en won goud. Snap jij het nog? En in Eugene liep het ook niet echt lekker.

Regelrechte revanche 
Schippers kijkt liever vooruit naar haar volgende strijd in de Diamond League: de 200m sprint op 6 juli in Lausanne. Maar wie denkt dat de sprintkoningin daar niet uit is op sportieve revanche, die heeft het mis. In mei van dit jaar incasseerde Schippers nog een pijnlijke nederlaag door als vierde te eindigen in Eugene, Oregon.

Dafne heeft nog een appeltje te schillen met de critici. En dan vooral met haar grootste criticus, haarzelf. We herinneren ons allemaal nog hoe de geboren winnares tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) nét tweede werd. Precies: geen rondvliegende schoenen, geen brons en geen zilver. Dafne gaat in Lausanne in één keer voor goud.

Herrie in Oslo
Stilte asjeblieft! Had iemand op de tribune dat maar wat harder geroepen tijdens de Diamond League in Oslo. Misschien werd het nummer ‘Happy Birthday’ alvast ingezet voor de jarige jet. Schippers kon in ieder geval de scheidsrechter niet horen. En dat is toch best wel belangrijk als het om een sprintwedstrijd gaat.

Dafne startte valser dan vals en werd gediskwalificeerd. Ze besloot onder protest toch voor de herkansing te gaan én won, om vervolgens van het scoreboard te verdwijnen. De jury kwam gelukkig terug op de diskwalificatie en Dafne trok een sprintje naar de nummer 1-positie. Voor deze keer is het eind goed al goed. 

De wind van achter

Want de wind van voren krijgt rasoptimist Churandy Martina niet. Ook al verliest Martina, de sprinter blijft positief. Tijdens de Diamond League in Stockholm finishte hij op de 100m sprint onder de WK-limiet.

Maar als er een rugwind staat van meer dan 2 meter per seconde, dan wordt de atletiektijd niet officieel erkend. Helaas dus voor Churandy geen WK-ticket, maar zoals hij zelf zegt: ‘Regels zijn regels.’ Gaat Martina in Lausanne revanche nemen? Maak ons blij man!

Shine bright like a diamond

Atletiekliefhebbers kunnen in juli met Ziggo Sport Totaal hun geluk niet op. Maar liefst vijf van de veertien Diamond League-wedstrijden vinden plaats in deze hete zomermaand. Welke Oranje-atleet gaan we zien schitteren?

Diamond League juli 2017

Plaats Land Datum
Parijs Frankrijk 1 juli
Lausanne Zwitserland 6 juli
Londen Groot-Brittannië 9 juli
Rabat Marokko 16 juli
Monaco Monaco 21 juli