Dafne Schippers pakt goud op de 100 meter

Dafne Schippers pakt goud op de 100 meter

Dafne Schippers heeft zich op het EK atletiek in Amsterdam weer eens van haar beste kant laten zien. Ze prolongeerde haar titel op de 100 meter met een tijd van 10,90 seconden.

GoudIn de finale in het Olympisch Stadion liet het sprintkanon haar concurrenten de hielen zien. Een tijd van 10,90 seconden was genoeg voor de gouden plak. Tegenwind zorgde ervoor dat ze haar Nederlands record van 10,81 niet kon verbeteren.

Tijdens het EK in Zürich, twee jaar geleden, ging Schippers ook als eerste over de finish op de 100 en 200 meter. In totaal heeft de athlete in haar carrière 14 plakken veroverd. Het grootste succes boekte ze vorig jaar op het WK in Peking. Toen pakte ze de wereldtitel op de 200 en zilver op de 100 meter.

Met het vrouwenteam pakte Schippers eveneens goud op de 4x100 meter estafette. Daarbij werd meteen een Nederlandse record van 42,04 neergezet. Het oude record stond op 42,32. Naast Schippers liepen ook Tessa van Schagen, Jamile Samuel en Naomi Sedney mee.

De Nederlandse mannen grepen naast een medaille. Het team, bestaande uit Churandy Martina, Solomon Bockarie, Patrick van Luijk en Giovanni Codrington, finishte als vierde met een tijd van 38,57.

ConcurrentieAllyson Felix, de belangrijkste concurrent van Dafne Schippers op de 200 meter op de Olympische Spelen in Rio, is afgehaakt. De Olympisch kampioene kwam bij de Amerikaanse trials één honderdste tekort voor plaatsing en eindigde in de finale als vierde. Een week geleden wist Felix zich nog wel te kwalificeren voor de 400 meter in Rio.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Rondje om de Big Ben?

Op 4 augustus start het WK atletiek in Londen. Lopen Dafne Schippers en Usain Bolt een rondje om de kerk of worden we verrast?

Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Amsterdam Marathon 2016

Het wordt tijd dat de Marathon van Amsterdam een nieuw parcoursrecord krijgt. Bernhard Kipyego, Sammy Kitwara, Wilson Chebet en Dino Sefir zijn op papier de favorieten om hun naam in de boeken te lopen. 

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!