Atlete Dominguez moet wereldtitel inleveren

Atlete Dominguez moet wereldtitel inleveren

De Spaanse atlete Marta Dominguez moet haar wereldtitel steeplechase uit 2009 alsnog inleveren en wordt voor drie jaar verbannen uit haar sport wegens afwijkingen in haar biologisch paspoort die duiden op doping. Dominguez was door de atletiekbond van haar vaderland vrijgesproken waarop de internationale bond IAAF beroep aantekende bij het CAS. Die deed donderdag uitspraak in het nadeel van de veertigjarige atlete.

De Spaanse atletiekbond RFEA, waarvan Dominguez voormalig vicevoorzitter is, had de waarden in haar bloedpaspoort als onbetrouwbaar bestempeld en tot vrijspraak besloten nadat ze eerder door de IAAF in juli 2013 voor vier jaar was geschorst. Zowel de IAAF als wereldantidopingbureau WADA ging tegen dat besluit in beroep. Het CAS oordeelde dat geen van de verklaringen die de RFEA en Dominguez opvoerden voldoende waren om de dopingverdenking weg te nemen. Ook haar resultaten tussen augustus 2009 en juli 2013 worden geschrapt.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Rondje om de Big Ben?

Op 4 augustus start het WK atletiek in Londen. Lopen Dafne Schippers en Usain Bolt een rondje om de kerk of worden we verrast?

Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Amsterdam Marathon 2016

Het wordt tijd dat de Marathon van Amsterdam een nieuw parcoursrecord krijgt. Bernhard Kipyego, Sammy Kitwara, Wilson Chebet en Dino Sefir zijn op papier de favorieten om hun naam in de boeken te lopen. 

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!