Heitinga stopt met voetbal en wordt trainer

Heitinga stopt met voetbal en wordt trainer

Oud-international John Heitinga stopt per direct met voetballen. De speler van Ajax (32) gaat naar verwachting op korte termijn als trainer aan de slag voor zowel de jeugd, Jong Ajax alsook de A-selectie. Dat meldt Ajax op haar website.

Heitinga doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax. De verdediger, die soms ook op het middenveld stond, maakte zijn debuut voor de Amsterdammers op 26 augustus 2001, in de wedstrijd Feyenoord-Ajax (1-2). Hij kwam jarenlang uit voor de club, waarna hij in 2008 overstapte naar Atlético Madrid. Na verschillende andere buitenlandse avonturen (hij kwam achtereenvolgens uit voor Everton, Fullham en Hertha BSC) keerde hij afgelopen zomer terug bij Ajax. Dit seizoen kwam hij drie keer in actie in een officiële wedstrijd en scoorde daarin eenmaal.

Op de site van Ajax gaat hij in op zijn besluit om zijn carrière subiet te beëindigen. 'Mijn ultieme wens was terugkeren in Amsterdam en aan het einde van het seizoen als speler voor de derde keer de kampioensschaal aan de Ajax-fans te kunnen tonen. Toch realiseerde ik me in december, dat het moment om een punt achter mijn actieve loopbaan te zetten steeds dichterbij kwam. Het afscheid is iets eerder dan gepland. Maar ik blijf Ajacied en ik kijk uit naar deze nieuwe periode in mijn leven.'

In totaal speelde hij -in de twee periodes bij elkaar- 218 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 25 keer scoorde. Met de club werd hij tweemaal landskampioen (2002, 2004), won hij drie maal de KNVB Beker (2002, 2006 en 2007) en vier keer de Johan Cruijff Schaal (2002, 2005, 2006, 2007). Daarnaast kwam hij 87 keer uit voor Oranje.

Agenda

Hoeveel medailles pakt Nederland in Pyeongchang?

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 29 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ajax

Win een overnachting in de ArenA

Beleef het Klassiekerweekend van je leven met een overnachting in ons Ziggo Tiny House! Laat zien hoe jij je voorbereidt op de wedstrijd met #zigGOajax en wie weet kruip jij onder de wol in de ArenA.

Voetbal

Preview: Ajax - Feyenoord

Ajax is de enige ploeg die Feyenoord nog van de titel af zou kunnen houden. En dan spelen de Amsterdammers ook nog thuis. De laatste keer dat Feyenoord daar wist te winnen was in augustus 2005.

Voetbal

Eredivisie: speelronde 24

De zondag staat in het teken van de topper Feyenoord - PSV. Als PSV überhaupt nog een kans wil maken dan MOET het winnen. Ajax kijkt vast en zeker toe en speelt later die dag thuis tegen Heracles.

Voetbal

Preview: Legia Warschau - Ajax

Ook niet-fans moeten toch toegeven dat Ajax best lekker gaat in Europa. Zonder al te veel moeite bereikten de Amsterdammers de knock-outfase. Volgende hindernis is Legia Warschau.