Achter de schermen bij Ziggo: Ajax in Europa

Achter de schermen bij Ziggo: Ajax in Europa

Ziggo neemt een kijkje in de historie van Ajax. Op de dag van het duel tegen Celta praat Ajax-kenner Menno Pot met Joël Veltman over gedenkwaardige gebeurtenissen van Ajax op de Europese velden.

De donkere eregalerij in de Amsterdam ArenA is voor een middag hel verlicht. Ajax-kenner Menno Pot strooit aan de lopende band met anekdotes over al het moois om hem heen: de historie van het Ajax-logo, de winst tegen Panathinaikos in de jaren '70. Het is de opmaat naar dé wedstrijd van vanavond: Ajax - Celta.

Menno Pot en Joël Veltman struinen langs de vele bekers. Bij elke prijs staat hij minutenlang stil om uit te wijden over de prestaties van alle legendes die actief zijn geweest op de Europese velden. Tot hij het oude lichtblauwe shirt van Zlatan Ibrahimovic ziet. Hij was de man die namens Ajax de winnende treffer maakte tegen Celta de Vigo in 2003. En hij is toevallig óók de man waar Joël Veltman nog tegen heeft gespeeld. Een van de beste spitsen ter wereld. Misschien is er in de directe omgeving van Joël nog wel een behendigere spits te vinden?

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van de campagne 'Ajax in Europa' met Joël Veltman en Menno Pot: