Schaakteams sluiten EK af met nederlaag

Schaakteams sluiten EK af met nederlaag

De Nederlandse schaakteams hebben zondag de Europese titelstrijd in Reykjavik afgesloten met een nederlaag. De mannenploeg moest met 2 1/2 tegen 1 1/2 buigen voor Frankrijk en belandde daardoor op de gedeelde zevende plaats in de eindstand. De vrouwenformatie verloor met 3 1/2 - 1/2 van Oekraïne en moest in het eindklassement genoegen nemen met de gedeelde veertiende plek.

De Nederlandse mannenploeg had zondag bij het begin van de negende ronde nog uitzicht op een medaille. In het duel met Frankrijk kwamen Anish Giri, Erwin L'Ami en Loek van Wely op remise uit. Sergei Tiviakov verloor zijn partij tegen Vladislav Tkachiev. De Europese titel in het mannentoernooi was voor Rusland.

In het vrouwentoernooi pakte Rusland eveneens EK-goud. Het zilver was voor Oekraïne, dat Oranje zondag weinig tot geen kans gaf. Alleen Anne Haast, die sterk speelde bij het EK, kon een remise afdwingen. Zhaoqin Peng, Tea Lanchava en debutante Anna-Maja Kazarian moesten hun tegenstandster feliciteren met een winstpartij.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Rugby

Try’s en tackles van topniveau

We zenden weer live het meest prestigieuze rugbytoernooi van het noordelijk halfrond uit: de Six Nations. Je ziet het toptoernooi van 3 februari t/m 17 maart bij Ziggo Sport. Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië strijden om de titel.

Ziggo Sport

Toptennis in februari

De Oranjemannen zijn terug in de wereldtop met een plek in de Davis Cup. De vrouwen spelen tegen de VS in de Fed Cup. En op het hardcourt van de Ahoy wordt het ABN-AMRO World Tennis Tournament gespeeld.

Ziggo Sport

WK-kwalificatie handbalmannen

Het WK voor de Oranje-vrouwen werd met een bronzen plak beloond. De handbalmannen mogen een poging wagen zich te plaatsen voor het WK in 2019 in Denemarken en Duitsland.