Preview F1: Toro Rosso

Preview F1: Toro Rosso

Nog exact 7 dagen en 16 uur te gaan tot de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Wij bij Ziggo Sport Totaal kunnen niet wachten en blikken tot aan de start in Melbourne elke dag vooruit. Onze experts Rob Kamphues, Robert Doornbos en Rick Winkelman kijken vandaag in aflevering 6 naar Toro Rosso. Het rookie-jaar van Max Verstappen is achter de rug. Wat kan de Nederlander met een echte motor?


 

WINKELMAN: 
Ben heel benieuw.  Begin van jaar als RB nog niet zo op stoom is. Renault nog ontwikkelend, Haas, McLaren, daar zitten ze voor. Hoop kansen op heel veel punten. 2015-motor gaat op een gegeven mometn tegen ze werken. Maar grote maar. Plezierige maar; winterstest heel veel betrouwbaarder. Heel veel voorsprong als Max niet al die gridstraffen krijgt. Vergeleken met vorig jaar. Steeds niet maximaal kunnen. Veel meer kansen en die gaat hij pakken. Prognose: vijfde plaats is mogelijk

Als je Max niet eens de beste auto geeft, kan hij nog steeds heel ver komen.  Max was al de beste racer. Bij de kwali had hij het tije moeilijker tov Sainz, maar daar ook meer ervaring. Dat was enige minpuntje, dat zal er nu ook uitgepoetst zijn. Kijken hoe lang die motor boven 

DOORNBOS:
In geschiedenis TR nog nooit zo veel rondes gereden. Kan het hele programma afdraaien wat monteurs willen. Dat is meestal te lang. Je kunt ook gaan spelen met de set-up van de auto. De auto is echt wel snel. Niet twee na snelste team, kunnen op goede dagen derde of vierde team zijn. Motor mist wel wat topsnelheid. Misschien in Melbourne motor verder open gedraaid. Dat bepaalt Ferrari.

Denk beide supertalenten. Vorig jaar gezien. Sainz begon met punten bij debuut. Later iets heeft laten ligggen tov Max. Nog fitter, na al die afstanden stapte hij uit alsof ie net ff boodschappen was gaan doen. Zeker in AU en mal betaalt zich dat uit. Uiteraard voordeel Max. Niet voor niks ROTY.

KAMPHUES: 

 

Ik geloof niet in de podiumkansen van Verstappen. Toro Rosso was vorig jaar qua chassis top en met Ferrarimotor komen ze weliswaar minder topsnelheid tekort dan vorig jaar, maar ze komen nog steeds tekort. Het zegt niet alles natuurlijk, maar op topsnelheid waren ze toch weer de langzaamste in de tests. Jaar oud, aan voorkant sprong gemaakt.  

 

Heel blij mag zijn als hij hetzelfde presteert als vorig jaar en als hij meer afstand neemt van sainz. Dan met name in de kwalificatie. Volgens mij zit daar de druk op. 1 van die jongens gaat volgend jaar naar RB en Max moet zorgen dat hij dat is.

 

AZls je kamp-sainz hoort zeggen die dat zonder pech hij meer punten had gehaald dan Vers  en amdersom. Ik denk dat je anders moet kijken. We volgden ronden voor ronden lang de tijden en banxdenslijtage. Op harde banden veel en veel sneller (0,5 seconde of meer) en hij houdt tempo ook veel langer vast dan sianz. Inhalen is max’ unieke talent. Bij sainz zit je elke keer met je handen voor je ogen. Bij Max erop en erover en geen schij  van kans

 

Morgen komt de grote broer van Toro Rosso aan bod: Red Bull


Het raceseizoen 2016 gaat echt van start op 18 maart in Melbourne met de eerste vrije training voor de GP van Australië. Alle vrije trainingen, kwalificaties en races zijn te zien op Ziggo Sport Totaal en uiteraard zit je ook via go.ziggosporttotaal op de eerste rij. De eerste studio-uitzending is voor nachtbrakers zondagochtend 20 maart om 5 uur. De race start al om 6 uur 's ochtends.

Komend seizoen zijn alle races rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle Ziggo klanten op kanaal 14. Dit jaar kun je ook live in de studio meegenieten van Max en zijn collega's.


Deel 1 

Manor: Lelijk eendje zoekt aansluiting

Deel 2 

McLaren: Rampseizoen vergeten 

Deel 3

Sauber: IKEA-auto moet punten schrapen
 

Deel 4 

Haas: Is het kinderziektes de baas?
 

Deel 5 

Renault: overgangsjaar en matige Palmer
 
 
Deel 6     
     
     
     
     
     
     

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

De beslissing valt

Dit sportweekend krijgen we antwoord op in ieder geval twee vragen: wie wordt de kampioen van de Eredivisie? En lukt het Red Bull om weer voor de podiumplaatsen te strijden in de Grand Prix van Spanje?