Wie staan er in 2017 in de Ziggo Dome?

Wie staan er in 2017 in de Ziggo Dome?

De Ziggo Dome was afgelopen jaar weer het podium van een hoop muzikale pareltjes. En ook de line-up voor komend jaar is indrukwekkend. Dit zijn de concerten waar we het meest naar uitkijken.

2016 was een jaar vol hoogtepunten. Van snoeiharde rock (Muse, Red Hot Chili Peppers, Kensington, Mumford & Sons en The Cure), oude rotten (Neil Young, Paul Simon, Elton John) en guilty pleasures (Bryan Adams, Mariah Carey en Mary J. Blige) tot hiphop uit eigen land (Rico & Sticks x Typhoon) en de grootste popsterren van nu (Adele en Ellie Goulding). En laten we onze eigen Guus Meeuwis niet vergeten. Hij stond voor de eerste keer met een speciale wintereditie van zijn Groots met een zachte G-concertreeks in de Ziggo Dome.

Kortom: 2016 was een feest! En voor 2017 kijken we nu al met spanning uit naar deze concerten:

Drake

Januari 2017 - Bestel kaarten voor 18 januari

Het jaar begint gelijk goed met Drake! De Grammy Award-winnaar trapt zijn The Boy Meets World-wereldtournee af in de Ziggo Dome met maar liefst vier concerten. De kaarten voor de geplande eerste twee concerten (op 21 en 22 januari) waren binnen no time uitverkocht. Gelukkig heeft de Canadees besloten om nog twee shows te geven in ons kikkerlandje: op 18 en 20 januari.

Dat de kaarten voor de concerten van de rapper zo gewild zijn, is niet zo gek. Drake had namelijk een topjaar. Hij scoorde bij Apple Music het populairste album van het jaar (Views) en de populairste single (One Dance). Ook op Spotify is hij razend populair. In de wereldwijde ranglijst  versloeg hij zijn knipperlichtwederhelft Rihanna en Justin Bieber.

Ladies of Soul

Februari 2017 - Bestel kaarten voor 10 of 11 februari (12 februari is uitverkocht)

Ook de Ladies of Soul zijn in 2017 weer van de partij. I Will Survive, Blame it on the Boogie, I Wanna Dance With Somebody: Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Glennis Grace, Berget Lewis en Candy Dulfer staan garant voor een heerlijke, soulvolle ‘girls night out’. 

Al acht keer eerder stonden ze in een tot de nok toe gevulde Ziggo Dome. Ook deze show staat weer als een huis, met soul en pop, met dansnummers en ballads. En ze hebben twee speciale gasten uitgenodigd: Oleta Adams en Alain Clark. Het worden zonder overdrijving onvergetelijke avonden.

Depeche Mode

Mei 2017 - Bestel kaarten voor 7 mei

De heren van de Britse synthpopformatie Depeche Mode komen hun nieuwe album ten gehore brengen. De plaat, getiteld ‘Spirit’, komt in het voorjaar uit, vier jaar na hun laatste album Delta Machine. Tijd dus voor een wereldtournee: de Global Spirit Tour.

Depeche Mode werd opgericht in 1980 en een jaar later zag het debuutalbum Speak & Spell het levenslicht. In de ruim 35 jaar die volgden verkocht de band van hun 13 albums meer dan 100 miljoen exemplaren met hits als People are People, Just Can’t Get Enough en Enjoy the Silence. Daarmee werd Depeche Mode een van de meest invloedrijke bands uit zijn tijd. Met album nummer 14 op komst is Depeche Mode alive and kicking!

Bruno Mars

Mei 2017 - Bestel kaarten voor 9 of 10 mei

Goud. Dat is tegenwoordig overduidelijk het blinkende thema van Grammy Award-winnaar Bruno Mars. Hij komt met zijn 24K Magic World Tour naar de Ziggo Dome. In november 2016 bracht de 31-jarige Grenade-zanger zijn nieuwste album 24K uit met daarop de hit 24K Magic. Met het nummer verandert iedere kringverjaardag in een feestje! Stilzitten is geen optie. Kom alvast in de stemming met deze geniale aflevering van James Cordens Carpool Karaoke met Bruno Mars.

Anouk

Mei 2017 - Bestel kaarten voor 24, 27 of 31 mei

Anouk heeft niet stilgezeten dit jaar. De Haagse rockchick bracht in maart 2016 alweer haar tiende studioalbum Queen for a Day uit, met daarop de hit Let’s Run Away Together. En een paar maanden later deed ze daar nog een schepje bovenop met plaat numero zestien:  Fake It Till We Die. Genoeg nieuw materiaal dus om de Ziggo Dome de pan uit te laten rocken! 

Chef’Special

Oktober 2017 - Bestel kaarten voor 7 oktober

Chef’Special heeft een bijzonder jaar achter de rug. De Haarlemse formatie tourde drie maanden door de Verenigde Staten als voorprogramma van de Amerikaanse band Twenty One Pilots. Hoogtepunt van de tour was een optreden in het wereldberoemde Madison Square Garden.

Op 7 oktober 2017 is het tijd voor hun volgende mijlpaal: de heren geven de grootste show uit de carrière van de band en hebben de Ziggo Dome uitgekozen voor hun allereerste concerthalshow. Wil je weten hoe de band live in de Dome klinkt? Dat hoor je dit najaar.

Symphonica in Rosso

Oktober 2017 - Bestel kaarten voor 25, 26 of 28 oktober

Ook in 2017 kleurt de Ziggo Dome weer rood voor het muzikale spektakel Symphonica in Rosso. De Britse band Simply Red neemt deze 10e editie voor zijn rekening. En dat is een bijzondere eer. Want de band van frontman Mick Hucknall was eigenlijk niet van plan om in 2017 nog op het podium te staan.

In 2009 maakte Simply Red – je kent ze van onder meer Holding Back The Years, Stars en Sunrise – namelijk bekend te gaan stoppen, waarna een groot afscheidstournee volgde. Vijf jaar later, in 2015, waren ze terug om hun 30-jarig jubileum te vieren met een nieuw album: Big Love. Daarna zouden ze pas bij het volgende jubileum  de draad weer oppakken. Tot ze het aanbod kregen om Symphonica in Rosso te doen in de Ziggo Dome met Guido’s Orchestra. Een kans die ze natuurlijk niet voorbij konden laten gaan!

Kensington

November 2017 (uitverkocht)

Na het overweldigende succes van de drie uitverkochte concerten in 2016, komt Kensington in 2017 gewoon weer terug naar de Ziggo Dome. Terwijl er in 2015 – toen Kensington voor het eerst in de Ziggo Dome stond – nog getwijfeld werd of de band uit Utrecht zo’n grote zaal wel aankon, is daar nu geen twijfel meer over mogelijk. De drie concerten in 2016 waren stijf uitverkocht en met hits als Streets en War ging het dak er compleet af. In 2017 hebben de heren daarom maar liefst vijf shows in hun agenda gezet. En ook van die zijn alle kaarten al verkocht!

Benieuwd of je favoriete artiest of band komend jaar op het podium staat in de Ziggo Dome? Bekijk dan de volledige agenda.