Yellow Grass: 'Muzikale roadtrip langs Route 66'

Yellow Grass: 'Muzikale roadtrip langs Route 66'

Op 24 mei in Club Ziggo

EVENEMENT IS GEWEEST
Club Ziggo
24 mei 2016, 22.30 uur
Wie 24 mei na het Ziggo Dome-optreden van Bryan Adams Club Ziggo binnenstapt, staat een avontuurlijke roadtrip langs Route 66 te wachten. “We nemen je mee naar Amerika”, belooft Yellow Grass.

Een avondje op reis dus. Niet gek; want met het koude, regenachtige weer kunnen we allemaal wel een vakantie gebruiken. Yellow Grass mengt verschillende muzikale stijlen tot een warme Americana sound. Het resultaat is een mix van authentieke country, folk en blues in een modern jasje. Oorstrelende muziek vol heimwee naar vroegere tijden, bijzondere mensen en vergeten liefdes.  

"Onze muziek staat voor vrijheid en ruimte", vertelt Nienke. "Mijn opa had een vakantiehuisje in België, middenin de maisvelden. Rennen door het ‘gele gras’ symboliseert voor mij het optimale gevoel van vrijheid. Daar komt de naam Yellow Grass vandaan."

LiefdeYellow Grass kan het beste vergeleken worden met bands als Fleetwood Mac, The Eagles en Venice. De band begon bij de bandleden Nienke (zang), Bram (zang, akoestische gitaar), Pepijn (gitaar, achtergrondzang), die elkaar ontmoetten op het Conservatorium van Amsterdam. Met zijn drieën gaven ze akoestische concerten, maar al snel kwamen er nog drie bandleden bij. Mischa (drum), Robin (bas) en Bram (pedal steel) maakten het huidige Yellow Grass compleet. "Pepijn, Bram en ik schrijven alle drie”, vertelt de brunette. “De liefde is onze grootste inspiratiebron. En helaas ook het mislukken van de liefde", knipoogt Nienke. "Wie het meeste inspiratie heeft op dat gebied?” Ze grijnst. "Op dit moment zijn die nummers gelukkig niet autobiografisch. We zijn alle drie erg gelukkig met onze partners."

Yellow Grass 2.0Vorig jaar kwam het debuutalbum van Yellow Grass uit en het zestal werkt momenteel hard aan een reeks nieuwe nummers. "We zijn ontzettend gegroeid in onze eigen sound", vertelt Nienke. “Laatst hebben we ons samen 'opgesloten' in een hutje in het bos om nieuwe nummers te schrijven. Heel cliché maar heerlijk.” Het nieuwste nummer Down to the Water is spiksplinternieuw en kwam op 16 mei uit. “Dat lied is extra bijzonder voor ons, want het vormt de start van Yellow Grass 2.0", glundert ze. "Het verschil tussen onze oude en nieuwe sound? Pepijn heeft dat ontzettend mooi verwoord. 'Yellow Grass is van Nashville naar Louisiana afgereisd'. Daarmee bedoelen we eigenlijk dat Yellow Grass 1.0 meer country-invloeden bevat en we nu richting blues-gebied reizen."

Onbegrensd 
Ze vervolgt: "Onze nieuwe sound start in Club Ziggo. Op 24 mei laten we Down to the Water voor het eerst aan publiek horen. Heel spannend! Het is heel bijzonder om een nummer voor het eerst voor toeschouwers te spelen. Nu is het des te spannender omdat het ook nog eens symbool staat voor een nieuw begin." 

Of de sound van Yellow Grass nu dichterbij Nashville of dichterbij Louisiana ligt, hij blijft altijd in Amerika. "Daar ligt ons hart", glimlacht Nienke. "Dus iedereen die zin heeft in een korte vakantie naar het land van de onbegrensde mogelijkheden; moet de 24e in Club Ziggo zijn!"

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Foto's: © Bart Heemskerk
Club Ziggo Live

Terugblik: Sting in Club Ziggo

Op 14 november gaf Sting een intiem optreden voor zijn fans in Club Ziggo ter ere van zijn nieuwe album 57th & 9th. Geniet hier nog even na van deze exclusieve albumpresentatie.

Club Ziggo Live

Dichter bij Sting

Een paar dagen na de release van zijn nieuwe album '57th & 9th' (zijn eerste rockalbum in 13 jaar) stond Sting al in Club Ziggo voor een intieme albumpresentatie.