Soul Solution: Loskomen in het moment

Soul Solution: Loskomen in het moment

'Met elkaar loskomen, in het moment. Dat is ons doel.'

EVENEMENT IS GEWEEST
Club Ziggo
14 mei 2016, 23.00 uur
Zaterdag 14 mei speelt coverband Soul Solution in Club Ziggo, meteen na het concert van Rod Stewart in de Ziggo Dome. Voor de gelegenheid spreken we de energieke frontman David Dam. 

Het is 2014. De blinde audities van The Voice. Nog geen vijf seconden heeft hij zijn mond open, of jurylid Ilse de Lange is overtuigd. Trijntje Oosterhuis volgt en ook de rest van de jury draait zijn stoel om. Als Ilse ziet dat hij ook nog looks én moves heeft, glijdt ze zowat van haar stoel. Met toestemming van Ali B staat ze even later naast de zanger op het podium te dansen. Trijntje sluit zich erbij aan, en ook Ali en Marco B. doen nog (een poging tot) een zwoel dansje. De auditie van David Dam doet Twitter ontploffen en op YouTube is de auditie nu, twee jaar later, ruim vijf miljoen keer bekeken.


Sandwich
De geboren Alkmaarder maakte dus indruk bij The Voice, en schopte het tot de finale. En hij raakte niet zichtbaar in de war toen hij spontaan werd gesandwicht door Ilse en Trijntje. Toch is David naar eigen zeggen niet altijd zelfverzekerd op het podium. "Nee, ik kan soms ook heel onzeker zijn. Maar uiteindelijk heb je daar niks aan. En het is volgens mij leuker om naar iemand te kijken die aan het genieten is, dan naar iemand die bezig is met er zelfverzekerd te staan. Energie brengen, mensen vermaken, plezier hebben: dat is waar het voor mij om draait."

Hoe kijkt hij terug op de periode van The Voice? “Eigenlijk alleen maar positief. Het heeft Soul Solution aardig wat gigs opgeleverd. En niet alleen in Nederland, ook over de grens. Met Trijntje (zijn coach tijdens het programma, red.) heb ik ook nog steeds contact. Laatst ben ik nog op uitnodiging van haar naar The Ladies of Soul in de Ziggo Dome geweest."

Rod Stewart staat zaterdag 14 mei dus in diezelfde Dome, als onderdeel van zijn Hits Tour. Hoewel David bekent weinig te kennen van de Brit, vindt hij het "heel vet" dat Soul Solution een afterparty mag verzorgen van zo’n succesvolle oude rot.


Zwart-wit
Davids vijfkoppige band bestaat inmiddels zo’n zeven jaar. Het repertoire beslaat soulklassiekers van Marvin Gaye, Al Green, Otis Redding en James Brown, maar ook nieuwere funk en pop van Justin Timberlake, Jamie Lidell en Pharrell Williams.

Krijgen de muzikanten weleens commentaar op het feit dat ze als geheel 'witte' band voornamelijk 'zwarte' muziek spelen? "Ik krijg wel regelmatig te horen dat ik zwart van binnen lijk. Dat klinkt een beetje raar, maar het is goedbedoeld. Zelf ben ik er niet mee bezig. Ik doe gewoon wat ik voel en waarvan ik houd. Soul staat voor mij gewoon voor: uit het hart." Niet wit, niet zwart, niet zwart-wit. "En het kan dus van alles zijn. Singer-songwriter, hip-hop, funk, rock - zolang het gemeend is en bezieling heeft, is het voor mij soul."


Eén energie
Zoals gebruikelijk stemt de band de setlist ook de veertiende een beetje af op de avond. "Naast het energieke werk, kunnen bezoekers ook ballads van ons verwachten. En we staan natuurlijk even stil bij de net overleden Prince, die een inspiratiebron was. En is." David legt tot slot nog even uit waarom mensen aanstaande zaterdag echt naar Club Ziggo moeten komen: "Wij bieden je een energie waar je niet omheen kan en wil. Ons doel is dat uiteindelijk iedereen één en dezelfde energie deelt! Blij, los, met elkaar zijn, en helemaal in het moment." 

Soul Solution, 14 mei om 23.00 uur in Club Ziggo

Soul Solution: Loskomen in het moment

Meer plezier in Club Ziggo

Het plezier van Ziggo wordt na een optreden in de Dome nog even voortgezet in Club Ziggo. De komende weken zie je hier de volgende acts:

  • 23 mei: Darlyn
  • 24 mei: Yellow Grass

Club Ziggo ligt direct naast de Ziggo Dome. Houd deze website goed in de gaten voor de laatste info en toffe bandinterviews!

Agenda

Hoeveel medailles pakt Nederland in Pyeongchang?

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 29 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Foto's: © Bart Heemskerk
Club Ziggo Live

Terugblik: Sting in Club Ziggo

Op 14 november gaf Sting een intiem optreden voor zijn fans in Club Ziggo ter ere van zijn nieuwe album 57th & 9th. Geniet hier nog even na van deze exclusieve albumpresentatie.

Club Ziggo Live

Dichter bij Sting

Een paar dagen na de release van zijn nieuwe album '57th & 9th' (zijn eerste rockalbum in 13 jaar) stond Sting al in Club Ziggo voor een intieme albumpresentatie.