Tex-a-Go op 1 mei in Club Ziggo

Tex-a-Go op 1 mei in Club Ziggo

EVENEMENT IS GEWEEST
Club Ziggo
01 mei 2016, 22.30 uur
Emile den Tex is frontman van de band Tex-a-Go en bezeten van Van Morrison. Op 1 mei treedt hij op in Club Ziggo met een ode aan deze blueslegende.

1 mei staat Club Ziggo volledig in het teken van Van Morrison. Direct na het optreden van Jeff Lynne en zijn Electric Light Orchestra in de Ziggo Dome kunnen liefhebbers genieten van een tribute aan deze blueslegende. Tex-a-Go speelt klassiekers als Brown Eyed Girl, Gloria en Tupelo Honey. We spreken frontman Emile Den Tex over zijn liefde voor Van Morrison en de ingrediënten voor een goede tribute.

Oude rot in het vak

In tegenstelling tot Amber Gomaa, die we eerder interviewden voor haar optreden in Club Ziggo, draait de 63-jarige Emile al bijna 50 jaar mee in de 'muziekbiz'. Vanaf zijn 14e schrijft en produceert hij, en in de jaren 60 en 70 vormde hij bands met onder meer Thé Lau en Dany Lademacher, de gitarist van Herman Brood. Daarnaast schreef hij mee aan hits van Margriet Eshuijs en ontving hij awards voor de mixen van hitsingles als 15 Miljoen Mensen (Fluitsma & Van Tijn) en Ademnood (Linda, Roos & Jessica).

Na jaren grotendeels achter de schermen te hebben gewerkt, wilde de blueszanger op een gegeven moment toch weer zelf muziek maken. “Voor Tex-a-Go verzamelde ik een groep jongens met een gedeelde passie voor rootsmuziek, een mengsel van country, soul en blues. We treden zo’n acht jaar op met eigen materiaal, maar ook een aantal bekende nummers van Van Morrison. Toen enkele clubs afgelopen najaar vroegen om een tribute te doen, was de keuze snel gemaakt!”

Improvisatie

“Van Morrison is altijd een lichtend voorbeeld voor mij als zanger geweest”, vervolgt Emile. “De manier waarop hij blues, soul en gospel mengt is enorm inspirerend. Zijn nummers zijn bovendien heel persoonlijk en voor een groot deel akoestisch, waarbij hij de traditionele muziekstijlen laat voortleven. Als hij er niet meer is, wie gaat het dan doen?”

Emile kent Jeff Lynne, die eerder op de avond optreedt in de Ziggo Dome, vooral als producer. “Ik heb weinig albums van hem, al ken ik natuurlijk de bekendste nummers van Electric Light Orchestra. Zelf haal ik inspiratie uit platen als Full Moon Fever van Tom Petty, die Jeff Lynne produceerde.”

Tex-a-Go zal in Club Ziggo enkele eigen nummers ten gehore brengen, maar de nadruk ligt op de tribute aan Van Morrison. Emile: “Een goede tribute is geen kopie van het origineel, maar een ode waaraan je je eigen invulling geeft. Je hebt ook coverbands die nummers noot voor noot naspelen, maar dat vind ik veel te voorspelbaar.”

Wel kan het publiek zich opmaken voor een warm optreden met veel improvisatie, nieuwe uitvoeringen van bekende nummers en een setlist die mogelijk kort voor het optreden in de prullenbak gaat. “Dat is dan weer wel identiek aan Van Morrison”, geeft Emile lachend toe.

Tex-a-Go, 01/05 in Club Ziggo, om 22.30 uur

Tex-a-Go op 1 mei in Club Ziggo

Meer plezier in Club Ziggo

Het plezier van Ziggo wordt na een optreden in de Dome nog even voortgezet in Club Ziggo. De komende weken zie je hier de volgende acts:

  • 14 mei: Soul Solution
  • 23 mei: Darlyn
  • 24 mei: Yellow Grass

Club Ziggo ligt direct naast de Ziggo Dome. Houd deze website in de gaten voor de laatste info en toffe bandinterviews!

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Foto's: © Bart Heemskerk
Club Ziggo Live

Terugblik: Sting in Club Ziggo

Op 14 november gaf Sting een intiem optreden voor zijn fans in Club Ziggo ter ere van zijn nieuwe album 57th & 9th. Geniet hier nog even na van deze exclusieve albumpresentatie.

Club Ziggo Live

Dichter bij Sting

Een paar dagen na de release van zijn nieuwe album '57th & 9th' (zijn eerste rockalbum in 13 jaar) stond Sting al in Club Ziggo voor een intieme albumpresentatie.