Ziggo Dome vooruitblik 2019

Deze Ziggo Dome-concerten mag je niet missen

Ga jij erheen als vip?

Van oude rocklegendes tot nieuwe hiphophelden: de Ziggo Dome-agenda van 2019 zit al bomvol niet te missen concerten. Lees hier de favorieten van Jean-Paul Heck (hoofdredacteur Soundz Magazine) en maak kans op vip-kaarten.

Door: Jean-Paul Heck | 4 februari 2019

Ga als vip naar de Ziggo Dome

Win 2 x 2 vipkaarten (t.w.v. € 150) voor één van de concerten van de aankomende twee maanden in de Ziggo Dome!

Bastille

10 maart 2019
De jongens van Bastille zijn geen roeptoeters. Het viertal met frontman Dan Smith als belangrijkste uithangbord, wist met de albums Bad Blood en Wild World de wereld te veroveren. Maar de mannen blijven bescheiden. “Net als U2, die destijds op kousenvoeten naar de top kropen”, liet Smith vorig jaar nog weten. Met de pakkende song Pompeii brak de groep in 2013 op stormachtige wijze door. Daarna volgde in sneltreinvaart nog een reeks aan hits, zoals Of The Night, Things We Lost In The Fire en Good Grief. Het leverde hen onder meer een topspot op het Britse Glastonbury Festival op, maar de band stond ook op Pinkpop. Bastille brengt later dit jaar hun langverwachte derde album uit, dat volgens Smith een heel ander geluid zal laten horen. 

bastille

Trijntje Oosterhuis met het Metropole Orkest

30 maart 2019
Trijntje Oosterhuis is goed bezig. De afgelopen jaren deed ze een aantal bijzondere projecten. Met Ladies Of Soul vulde ze de Ziggo Dome meerdere malen en de zangeres bracht een Nederlandstalige plaat uit. 2019 zal in het teken staan van haar comeback aan het popfront. Dit voorjaar verschijnt er een nieuw album, waarop ze werkt met de beste Nederlandse songschrijvers. In de Ziggo Dome zal Trijntje optreden met het door haar zo geliefde Metropole Orkest. Trijntje, volgens velen nog altijd de beste zangeres van Nederland, is gewend om met grote gezelschappen op te treden. Zo deed ze in het verleden uiterst succesvolle projecten met de legendarische Amerikaanse songschrijver Burt Bacharach en het Nederlandse Sinfonietta. Dit bijzondere concert zal in het teken staan van haar 25-jarige jubileum als artiest.

trijntje_oosterhuis

Ariana Grande

23 en 24 augustus en 11 september 2019
Van tieneridool in een televisieserie van Nickelodeon tot absolute supervedette. Ariana Grande realiseerde deze metamorfose in sneltreinvaart. Nadat ze in 2013 op 19-jarige leeftijd haar debuutplaat Yours Truly uitbracht is er geen houden meer aan. In 2014 wist ze in haar eigen land Amerika de meeste top 10 hits van dat jaar te scoren. Wellicht nog succesvoller waren haar wereldtournees onder de illustere namen The Honeymoon Tour en Dangerous Woman Tour. Haar laatste album Sweetener werd wereldwijd ook zeer goed ontvangen door de muziekpers. Volgens het toonaangevende Amerikaanse popmagazine Rolling Stone zal Grande de komende jaren uitgroeien tot de allergrootste ster ter wereld. Dat zal ze met haar Sweetener World Tour in de Ziggo Dome bewijzen.  Later dit jaar verschijnt haar nieuwe werkstuk Thank U, Next.

ariana_grande

Elton John

15 mei en 8 juni 2019
Met zijn Farewell Yellow Brick Road Tour, die al drie jaar duurt, neemt één van de allergrootste iconen in de historie van de popmuziek afscheid. Elton John komt tweemaal naar Amsterdam. Volgens deze Engelse grootheid is live spelen de beste manier om afscheid te nemen van zijn leven ‘on the road.’  Daarmee weet hij zich gesteund door bandleden die al velen jaren bij hem zijn. Gitarist Davey Johnstone, drummer Nigel Olsson en percussionist Ray Cooper maken immers sinds 1971 deel uit van Elton’s vaste tourband. Maak je op voor een nostalgische avond waar krakers zoals Rocket Man, Your Song, Candle In The Wind en I’m Still Standing ongetwijfeld voorbij zullen komen.    

elton_john

Eagles

1 en 3 juni 2019 
De Eagles speelden de afgelopen jaren regelmatig in de Ziggo Dome. En altijd stond daar midden op het podium zanger en gitarist Glenn Frey. Na zijn plotselinge dood in januari 2016 leek het gedaan met de Amerikaanse countryrockgroep. Maar nee, Hotel California zal op 1 juni in de Amsterdamse poptempel gloedvol voorbij komen. De originele leden Don Henley, Joe Walsh en Timothy B. Schmit  krijgen hierbij hulp van de fameuze countryster Vince Gill en Glenn Frey’s eigen zoon Deacon Frey. “Deacon is zo goed. Hij bleek in staat om de fakkel van zijn vader op een geweldige manier over te nemen”, vertelde Henley vorig jaar. De show met de twee nieuwelingen haalde in Amerika de ene na de andere goede recensie binnen. “Ook zonder Glenn blijven we het oeuvre van de Eagles trouw. Dat zal nooit veranderen”, aldus Henley.

eagles


Kiss

25 juni 2019
"You want the best, you got the best!"  Sinds 1973 opent Kiss elk optreden met deze gevleugelde woorden. Maar het doek gaat vallen voor wellicht de meest sensationele hardrockband van Amerika. De muziekwereld stond even stil toen ze daar opeens waren. Een vuurspugende bassist, een zanger die aan een touw boven het podium zwierde en een gitarist die vuurpijlen afvuurde. De shows van Kiss overstegen de populariteit van hun platen. Bescheidenheid is de band vreemd. “We zijn nog altijd de grootste rockband ter wereld met de meest waanzinnige show. Laat je door niemand wijsmaken dat dit niet zo is.” Volgens voorman Gene Simmons moet iedereen naar The End Of The World Tour komen om het orakel uit New York nog één keer te zien. 

Tash Sultana

6 juli 2019 
De Australische Tash Sultana is een hype, maar ook een blijvertje.  De Australische speelde al twee keer de AFAS Live in Amsterdam vol, zonder ook maar een album te hebben uitgebracht. Deze zomer mag ze al in de Ziggo Dome optreden. Hoe is dit toch mogelijk? Het antwoord is simpel. Sultana is een spreekbuis voor miljoenen tieners over de hele wereld. De 23-jarige singer-songwriter komt er openlijk voor uit dat zij geen genderkeuze wil maken. Ze is uitgesproken in haar teksten en kledingstijl. Voormalig Dire Straits-gitarist Mark Knopfler, die deze zomer overigens zelf in de Ziggo Dome staat, zei onlangs in een interview dat Sultana weleens de Joni Mitchell van haar tijd zou kunnen worden. Hij zou zomaar weleens gelijk kunnen krijgen.

tash_sultana


The Analogues

5 oktober 2019
De twee documentaires die werden gemaakt over The Analogues vertellen het verhaal van een Nederlandse groep topmuzikanten die belangrijkste albums van The Beatles tot in de perfectie weten te interpreteren. Het afgelopen jaar deden ze dat met het weerbarstige The White Album. 2019 staat in het teken van Abbey Road uit 1969, wellicht de meest bejubelde Beatles-plaat. Je weet wel, dat album met de hoesfoto waarop The Fab Four het zebrapad voor de Abbey Road Studios in hartje Londen oversteekt. Classics zoals Come Together, Here Comes The Sun en Something zullen zondermeer het decor vormen van deze nieuwe The Analogues-productie, die op 5 oktober in de Ziggo Dome haar finale zal beleven. 

Dit concert is uitverkocht

Michael Bublé

2 november 2019
Met het album Love maakte de Canadese supercrooner Michael Bublé vorig jaar een welkome comeback. Na een aantal moeilijke jaren waar de zanger en zijn vrouw zich volledig wierpen op de zorg van hun zieke zoontje, pakte Bublé de draad weer op. Nadat hij 2016 voor het laatst optrad, liet de zanger afgelopen zomer in Londen zien dat er als  entertainer geen maat op hem staat. De man die maar liefst 4 Grammy Awards won en meer dan 60 miljoen albums verkocht, zal tijdens An Evening  With Michael Bublé in Concert al zijn grote successen voorbij laten komen. In de rug gedekt door zijn geweldige band, richt de zanger zich op eigen materiaal en songs uit The Great American Songbook. 

buble