Fan Favorites: top 5-tracks van Anouk

Fan Favorites: Anouk

De vijf beste hits volgens de fans!

Op 30 april en 3 mei staat Nederlands bekendste (rock)zangeres Anouk te schitteren in de Ziggo Dome. Ze heeft veel klassiekers op haar naam staan, daarom vroegen wij aan de fans naar hun favoriete nummers. Dit zijn de top vijf hits van Anouk volgens de fans!

Auteur: Sander van de Pol | 26 april 2019

5. For Bitter Or Worse

‘For Bitter Or Worse’ is de derde single van het gelijknamige album van Anouk dat uitkwam in 2009. 

Het nummer was ook de titelsong van de film ‘De Gelukkige Huisvrouw’. Er is zelfs een aangepaste versie van de videoclip gemaakt met beelden uit de film.

 

Reacties van fans

‘Nog altijd kippenvel’

‘Je hoeft haar niet eens te verstaan, je voelt de tekst’

‘Met zoveel emotie gezongen, Wow’

4. Jerusalem

Het rocknummer kwam uit kort nadat haar concertreeks in Ahoy met een vierde concert was uitgebreid in 2005. Anouk was ook net moeder geworden van haar derde kind: Phoenix. 

Waarom Jerusalem? Geloof is belangrijk voor Anouk. Regelmatig slaat ze de Bijbel open en komt God langs in haar teksten. Jeruzalem is een belangrijke plek voor haar. In het nummer schetst ze de stad als een positief einddoel waar ze naartoe wil, maar onderweg moet ze eerst tegenslagen overwinnen. 

 

Reacties van fans

‘In elke uitgevoerde vorm steengoed’

‘Rockt lekker’

‘Ik krijg een big smile als ik dit nummer hoor en ga dan helemaal uit mijn panty’

3. Lost

‘Lost’ is de tweede single van haar studioalbum Hotel New York. Het nummer is een gevoelige ballad en gaat over verdwaald zijn in je eigen leven.

De single werd een grote hit in Nederland. Het nam een tweede positie in de Top 40. Ook over de grens was het nummer populair met een zevende plaats in de Vlaamse Ultratop 50.

 

Reacties van fans

‘Vreselijk mooi klank geluid’

‘Herkenbaar gevoel’

‘Voor mij altijd verbonden aan de zware en moeilijke tijd dat mijn dochter overleed. Ik beleef dit nummer altijd zo intens. Ik kan er wel in wegzinken.’

2. Michel

Michel gaat over de jeugdliefde van Anouk. Ze zingt over de geweldige tijd met hem, maar ook over de moeilijke tijden. Het nummer is een waargebeurde love story en Anouk kreeg ook veel lof voor hoe gevoelig en oprecht ze de relatie beschreef. 

Op het moment dat de single in 2000 verscheen blies ze alle zomerfestivals af. Ze had een burn-out. Net voor de burn-out had ze de videoclip geschoten voor ‘Michel’. Op de set van de clip ontmoette ze rapper Unorthadox. Hij werd jaren later de vader van haar vierde kind.

 

Reacties van fans

‘Iedereen herkent zich in die kwetsbare eerste grote liefde’

‘Zooooo mooi en gevoelig’

‘Mijn man en ik zijn toen we 1 jaar verkering hadden, in 2003, naar een concert geweest en dit nummer is zo goed blijven hangen dat het ons nummer is geworden’

1. Nobody’s Wife

Het was de tweede single van Anouk en ook gelijk haar doorbraak. Al na een paar weken stond de track op nummer twee in de Nederlandse Top 40. Alles wat Anouk uniek maakt komt samen in dit nummer. Ze toont haar emoties, gedachtes en haar liefde.

Het lied gaat over de tweestrijd tussen onafhankelijk in het leven staan en de angst om alleen te zijn. Dit klinkt allemaal diep en serieus, maar Anouk maakt er een hit van waar iedereen op los kan gaan. 

 

Reacties van fans

‘Mijn eerste kennismaking met Anouk nu ruim 20 jaar geleden’

‘Een heerlijk nummer om mee te brullen’

‘Ik ben vrouw van, moeder van, maar eigenlijk ben ik gewoon van mezelf’

Meer muziek bij Ziggo:

Empty list (select items)