Vikings seizoen 1 t/m 4a

Op rooftocht met de Vikingen

Vikings seizoen 1 t/m 4a: vanaf 1 maart bij Ziggo Movies & Series en seizoen 5 nu bij Film1

Wist je dat een Viking in de 10e eeuw na Christus hertog van Parijs was en in opdracht van de koning Karel III de stad beschermde?

Auteur: Vicki Blansjaar | 26 februari 2018 - 10.00 uur

Strooptochten waren aan de orde van de dag en een voortdurende honger naar avontuur zorgde dat de Vikingen uitgebreide ontdekkingstochten maakten. Zo waren ze een ware plaag voor de Britten die in de 8ste eeuw na Christus geteisterd werden door de plunderende Vikingen. En ook de Fransen moesten het ontgelden. 

De geschiedenis van de Vikingen met hun meevechtende schildvrouwen is zo rijk en interessant dat History besloot een serie aan de getatoeëerde rauwdouwers te wijden. Historisch gezien is misschien niet alles wat je ziet juist, maar dat maakt de serie niet minder fascinerend.

Ragnar Lothbrok

Vikings is gebaseerd op de saga’s van de mythische Viking Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) en is geschreven door Michael Hirst, ook bekend van de film Elizabeth en de succesvolle serie The Tudors.

Het verhaal begint rond de 9e eeuw, aan het begin van de bloeiperiode van de Vikingen. De mannen van het vissersdorp Kattegat gaan elk jaar op rooftocht naar het oosten. Boer Ragnar heeft grotere plannen. Hij heeft verhalen gehoord over landen in het westen en hunkert naar roem. Met hulp van zijn vriend en scheepsbouwer Floki stuit hij op Engeland. Maar niet iedereen is blij met zijn avontuurlijkheid en dat leidt tot een hevige strijd om de macht.

Vikings seizoen 1 t/m 4a (de eerste tien afleveringen) kijk je bij Ziggo Movies & Series. De laatste tien afleveringen van 4b en het eerste deel van seizoen 5 volgen later dit jaar. Seizoen 5 is al wel te zien bij Film1.