Plat op je bek met The Hitman’s Bodyguard

Plat op je bek met The Hitman’s Bodyguard

Lompheid om te lachen

Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds brengen in The Hitman’s Bodyguard een gewelddadige dosis lompheid naar Nederland. Maar wel met de lolbroek aan!

Auteur: Jaime Korbee | 1 december 2017 - 12.00 uur

Waar gáát dit over?

Ryan Reynolds speelt Michael Bryce, een van ’s werelds beste bodyguards. Totdat zijn belangrijkste klant letterlijk onder zijn ogen wordt vermoord. Oeps. Om zijn reputatie weer een beetje op te poetsen heeft Bryce maar één optie: het beschermen van Darius Kincaid (Samuel L. Jackson), nota bende de moordenaar van zijn cliënt! En dat gaat natuurlijk allesbehalve soepel. Kincaid moet in Den Haag namelijk getuigen tegen de moordlustige dictator Vladislav Dukhovic, die er alles aan doet om dat te voorkomen. Er ontstaat een klungelige klopjacht vol bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen. Dwars door onze eigen stadjes Amsterdam en Den Haag!

Amerikaanse actie in Nederland

Het komt niet vaak voor dat er dikke Hollywood-actiescenes worden opgenomen in ons kleine kikkerlandje. Maar The Hitman’s Bodyguard deed dat dus wel! Zowel Den Haag als Amsterdam vormden het decor voor tientallen explosieve scenes. Zo werd in onze hoofdstad een dikke jeep de gracht in gelanceerd. Check de video!

Chemie

Het is de eerste keer dat Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds samen in een actiefilm spelen. Dat is er niet aan af te zien. Gedurende de gehele film kibbelen ze als een getrouwd stel, maar dan met de nodige onderbroekenlol. Het behoudende en krampachtige karakter van Reynolds vormt een gouden combinatie met het losse en vooral loslippige personage van Jackson. Iets met yin en yang. In het filmpje hieronder vertellen beide acteurs over hun ervaringen als duo.

Motherf*cker

Sorry voor de vuige taal. Alhoewel, eigenlijk moet je niet zeuren. Want als je The Hitman’s Bodyguard kijkt, krijg je dit woord nog wel vaker om je oren. Samuel L. Jackson is in deze film namelijk weer helemaal op dreef. Hoe vaak hij bovenstaand scheldwoord al in zijn mond heeft genomen in zijn films? We zijn de tel kwijtgeraakt. Maar bovenstaand filmpje geeft een aardige indruk van al zijn motherf*ckers tot en met 2014!

Meer Ziggo On Demand:

Empty list (select items)