Sportfilms bij Ziggo On Demand

De beste sportfilms

Bij Ziggo On Demand

Van de ultieme krachtmeting van twee tennisrivalen tot rellende voetbalsupporters; sport en emotie gaan hand in hand. En dat levert prachtige beelden op. Deze toffe sportfilms zie je bij Ziggo On Demand. 

Borg/McEnroe (2017, IMDb 7/10)

Het verhaal volgt de rivaliteit tussen de tennissterren Björn Borg en John McEnroe, in de jaren zeventig en tachtig. Beide spelers stonden bekend als technisch begaafde tennissers.

Maar waar Borg koel en bijna emotieloos op de baan stond, was McEnroe het enfant terrible van de tenniswereld. Hun rivaliteit kende zijn hoogtepunt met de legendarische Wimbledon-finale van 1980.

Pelé: Birth of a Legend (2016, IMDb 7,2)

Edson Arantes do Nascimento groeit op in de gevaarlijke favela's van Brazilië, omgeven door een liefdevolle familie, maar meer ook niet. Zijn enige passie is voetbal, iets dat hem wordt verboden door zijn moeder. 

Met vrienden die bijna net zoveel van het spelletje houden als hijzelf, kan hij de drang om te spelen niet onderdrukken. Wanneer ze meedoen aan een lokaal toernooi wordt meteen duidelijk dat hij magische vaardigheden bezit.

Sportfilms bij Ziggo On Demand

Win seizoenskaarten voor je favoriete club

Krijg je geen genoeg van voetbal? En noemen je vrienden jou ook wel Johan Derksen omdat je altijd alles beter weet als het over voetbal gaat? Test dan je voetbalkennis met de prijsvraag van HISTORY en maak kans op seizoenskaarten van je favoriete Eredivisieclub.

Green Street Hooligans (2005, IMDb 7,5)

Hooligans vertelt het confronterende verhaal van de jonge Amerikaanse student Matt Buckner (Elijah Wood) die door omstandigheden van Harvard gestuurd wordt. Hij reist af naar zijn zus Shannon (Claire Forlani) en haar man Steve (Marc Warren) in London en raakt bevriend met Pete (Charlie Hunnam), de broer van zijn zwager.

Via Pete raakt Matt besmet met ‘de echte liefde voor voetbal’ en komt in de hooliganscene terecht. Geleidelijk raakt hij steeds verder verzeild in de gewelddadige subcultuur van voetbalbendes.

The Blind Side (2009, IMDb 7,9)

Het leven lacht de dakloze, zwarte tiener Michael Oher aanvankelijk niet erg breed toe. Hij gaat gebukt onder zijn arme afkomst, met een aan crack verslaafde moeder en een afwezige vader. Dan wordt de uit de kluiten gewassen jongen op school opgemerkt door de glamoureuze zuiderse schoonheid Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock), een moeder van twee met een warm hart en een uitgesproken mening.

Ze neemt hem, eerst tijdelijk, daarna permanent, op in haar gezin en zorgt ervoor dat hij zich volledig kan ontplooien. En als footballfanaat is ze natuurlijk niet blind voor het sportieve potentieel van haar derde ‘kind’. 

Battle of the Sexes (2017, IMDb, 7,2)

'Battle of the Sexes' vertelt het waargebeurde verhaal van de legendarische tenniswedstrijd tussen Bobby Riggs en Billie Jean King. De wedstrijd tussen de al wat oudere Riggs en de jongere King werd een groots evenement in de Amerikaanse sportgeschiedenis.

Tijdens de wedstrijd in 1973 was er achter de schermen meer aan de hand dan de kijkers zich bewust waren.

Meer sportfilms: