La La Land en meer Oscarwinnaars kijk je nu al thuis!

La La Land en meer Oscarwinnaars kijk je thuis!

Het is als een Hollywoodsprookje dat uitkomt: slechts een paar maanden na de uitreiking beleef je de grootste Oscarwinnaars van 2017 nu al thuis, met Ziggo On Demand. Welke films dan precies? Lees snel verder.

Auteur: Jaime Korbee | 26 mei 2017 - 13.00 uur

La La Land – 6 Oscars, 14 nominaties

Maar liefst 6 Oscars won La La Land, maar niet die voor beste film. Velen zagen dit niet aankomen en zelfs de organisatie van de Oscars was een beetje in de war. De prijsuitreikers stonden met de verkeerde envelop op het podium waardoor La La Land ten onrechte tot winnaar werd uitgeroepen. Ondanks dit pijnlijke moment is La La Land gewoon terecht genomineerd in deze categorie. De film is een oprechte en romantische ode aan Hollywood en heeft een soundtrack om je vingers bij af te likken, zelfs voor musicalhaters. Het liedje ‘City of Stars’ won dan ook niet voor niets de Oscar voor best original song. En Emma Stone (Oscar voor beste actrice) en Ryan Gosling blijken een onweerstaanbaar duo!

Moonlight – 3 Oscars (waaronder beste film), 8 nominaties

Deze won dus wel de Oscar voor beste film. De crew van La La Land overhandigde de prijs aan regisseur Barry Jenkins, die vervolgens vol verbazing het publiek toesprak: ‘’Even in my dreams this could not be true. But the hell with dreams, because this is real!’’ Inderdaad, en net zo echt als het verhaal van Moonlight. Want dat is uitermate realistisch en confronterend. Je volgt Chiron, een Afro-Amerikaanse jongen die worstelt met zijn seksualiteit en identiteit. Hij voelt bar weinig steun van zijn omgeving maar probeert alsnog zijn eigen weg in het leven te vinden. Met mooie maar zeker ook pijnlijke gebeurtenissen tot gevolg. Naast de Oscar voor beste film won Moonlight ook in de categorie writing (adapted screenplay). En voor zijn rol als drugsdealer en pleegvader Juan won Mahersha Ali een Oscar in de categorie best actor in a supporting role.

We hebben al onze Oscarwinnaars voor je bij elkaar gezet! Navigeer met je afstandsbediening naar Ziggo On Demand, selecteer Huren en vervolgens Specials.

Hacksaw Ridge – 2 Oscars, 6 nominaties

Het slagveld op gaan zonder ook maar één wapen op zak. Dat doet legerdokter Desmond Doss (Andrew Garfield) in het waargebeurde Hacksaw Ridge. Want ondanks dat hij zich tijdens de Tweede Wereldoorlog inzet voor zijn land gelooft hij niet in geweld. Dat wordt niet door al zijn legermaten gewaardeerd, maar achteraf piepen ze wel anders. Desmond neemt ontelbare risico’s om de levens van zijn kameraden te redden en verdient daardoor als eerste een medal of honor ontvangt zonder een schot te lossen. Hacksaw Ridge won de Oscars voor film editing en sound mixing en is nu te zien bij Ziggo On Demand.

La La Land en meer Oscarwinnaars kijk je nu al thuis!
We want more!

Ook deze Oscarwinnaars uit 2017 zie je bij Ziggo On Demand:

  • Arrival – 1 Oscar, 8 nominaties
  • Fantastic Beasts –  1 Oscar, 2 nominaties
  • The Salesman – 1 Oscar, 1 nominatie
  • Suicide Squad – 1 Oscar, 1 nominatie
  • Fences – 1 Oscar, 4 nominaties (vanaf 21 juni)
Arerival