Bloedvergieten met Logan

Bloedvergieten met Logan

Hugh Jackman’s laatste razernij als Wolverine

So long, Hugh!

Al sinds 2000 ís Hugh Jackman Wolverine. Maar niet lang meer, want in Logan zwaait hij voor de laatste keer als een hondsdolle met zijn klauwen. Ketchup anyone?

Logan is nu te zien bij Ziggo On Demand

Auteur: Jaime Korbee | 3 juli 2017 - 09.00 uur

Hakken en zagen

Voor we het over bloed gaan hebben, eerst een beetje achtergrond. In 2029 worden mutants met uitsterven bedreigd en is het X-Men-collectief ontbonden. Logan (Wolverine, Hugh Jackman) is ondertussen een dagje ouder en houdt zich ergens bij de Mexicaanse grens schuil. Hier verzorgt hij samen met collegamutant Caliban (Stephen Merchant) de zieke Professor Charles Xavier (Patrick Stewart). Logan kan zich echter niet langer verstoppen als Laura (X-23, Dafne Keen), een jonge mutant op de vlucht, zijn pad kruist.

En nu kunnen we het over bloed gaan hebben. Want Laura lijkt verdacht veel op Logan. Ze heeft namelijk dezelfde klauwen én hetzelfde temperament. Je kunt dus wel raden hoe dat gaat als de twee wolfjes hun vijanden tegenkomen. Hakken. Zagen. Snijden. Spiesen. En dat op repeat. Logan is zonder twijfel de bloederigste X-Men-film tot nu toe! Een gewelddadig waardig afscheid voor Hugh Jackman.

Spijt: iconisch pak

Na al die jaren als Wolverine heeft Jackman van maar één ding spijt: hij heeft nooit het iconische blauw-gele pak uit de comics gedragen. Ook in Logan gebeurde het niet. Maar waarom? Regisseur James Mangold: ”Logan is de minst-narcistische superheld die ik ken. De enige reden om als superheld een gebrandmerkt pak aan te trekken, is om credits te krijgen voor je goede daden. En dat past absoluut niet bij de norse Wolverine. Zie je Logan al pronken in zijn gele pakje, toegeschreeuwd door fans: Oh my God, it’s Wolverine? Ik ook niet.”

Toch scheelde het niet veel, of het gele pak had in The Wolverine uit 2013 gezeten. Er was zelfs al een scène opgenomen. Hierin krijgt Logan in het vliegtuig een koffer overhandigd met, jawel, het geel-blauwe pak. De scène heeft de film uiteindelijk niet gehaald, maar is wel als alternatief einde meegekomen met het bonusmateriaal. Check ‘m!

X-Men films met Hugh Jackman als Wolverine

Hugh Jackman speelde zijn rol als Wolverine in maar liefst negen films! Zeven daarvan zie je nu bij Ziggo On Demand! Maar let op: sommige films verdwijnen binnenkort uit de catalogus. Wees er dus snel bij als je ze wilt bingewatchen!

Tieners reageren op Logan

Voor de diehardfans van Marvel en X-Men is het verhaal achter Logan waarschijnlijk gesneden (ha!) koek. Maar geldt dat ook voor tieners die de comics minder goed kennen? We namen de proef op de som.

Stap 1: 

Druk op de rode knop of op menu op je afstandsbediening.

Stap 2:

Navigeer naar Films in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

Stap 3: 

Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'afspelen' of 'bestellen'.

Stap 4: 

Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

Stap 5:

De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!