Good Time

Good Time

Rauw misdaaddrama door én over broers

Good Time is een arthouse misdaaddrama van de broers Josh en Ben Safdie met Robert Pattinson als de jonge crimineel Connie die de zorg voor zijn zwakbegaafde broertje op zich neemt.

Auteur: Vicki Blansjaar | 10 januari 2018 - 12.00 uur

Broederliefde

De Safdie-broers groeiden op in New York en maken sinds 2007 samen onafhankelijke films. Josh (33) schrijft en Benny (31) monteert. De regie doen ze samen en de broers verschijnen – in navolging van inspirator Quentin Tarantino – ook graag zelf in hun films.

Good Time is hun derde speelfilm en gaat over de gewiekste maar roekeloze draaideurcrimineel Connie Nikas (Pattinson) uit New York, die de zorg voor zijn zwakbegaafde broertje Nick (gespeeld door Benny Safdie) op zich neemt.

Pattinson is haast onherkenbaar waardoor je bijna zou vergeten dat hij bekend werd als de brave tovenaarsleerling Cedric Diggory (Harry Potter and the Goblet of Fire) en de voor menig tienermeisjes onweerstaanbare vampier Edward Cullen uit de Twilight-films.

Good Time
Bankoverval

Om voor zijn broer te kunnen zorgen, heeft Connie geld nodig en besluit samen met Nick een bank te beroven. Hij bedoelt het goed maar het plan is natuurlijk gedoemd te mislukken. Nick belandt in de gevangenis en Connie begint een race tegen de klok om genoeg geld voor de borgtocht bij elkaar te krijgen om zijn broer vrij te krijgen. Hij zet alles op alles om te voorkomen dat Nick, die in de cel zijn leven niet zeker is, in een inrichting belandt. De race die eindigt met een plastic flesje LSD als laatste redmiddel. Hoe het zover komt? Dat zie je vanaf 19 januari bij Ziggo On Demand.

Filmfestival Cannes

Good Time ging in première op het Filmfestival van Cannes van afgelopen jaar en maakte daar veel indruk. De Safdies kregen een minutenlange staande ovatie van het publiek. De Gouden Palm wonnen ze niet, maar de makers gingen niet met lege handen naar huis. Good Time won de prijs voor Beste Soundtrack, gemaakt door de Amerikaanse experimentele muzikant Oneohtrix Point Never, aka Daniel Lopatin.

Iggy Pop & Jay-Z

Voor de officiële soundtrack 'The Pure and the Damned' wist Lopatin niemand minder dan Iggy Pop te strikken. De bijbehorende videoclip, met een griezelige computer geanimeerde Iggy, werd natuurlijk door de broers zelf gemaakt.

De Safdies zijn sinds het succes van Good Time mateloos populair in Hollywood. Zo gaan ze een remake maken van Walter Hills 48 Hrs. uit 1982, sloegen ze een aanbod voor een 'big budget' superheldenfilm af én kregen ze een telefoontje van Jay-Z. De rapper vroeg de broers om de videoclip voor zijn nieuwe single Marcy Me te maken en dat deden ze.