Magnificooooo!!

Magnificooooo!!

Viervoudig Oscarwinnaar Bohemian Rhapsody is te huur bij Ziggo On Demand

Het heeft heel wat jaren geduurd, maar het resultaat is er naar: Bohemian Rhapsody is een verpletterend mooie biografische film over het leven van Freddie Mercury en de Britse rockband Queen. Winnaar van maar liefst vier Oscars en te huur bij Ziggo On Demand.

Door Marc van Gestel | Update: 25 februari 2019

Het wordt misschien een iets persoonlijker artikel dan jullie hier gewend zijn, maar iedereen heeft vast wel een lied dat in jullie muziekherinneringen gegrift staat. Voor mij was dat Bohemian Rhapsody, dat in 1975 mijn leven binnen denderde en mijn eerste echte rockmuziekherinnering is, en meteen ijkpunt voor alle muziek die daarna kwam.

Gezien de plek van het nummer in de Top 2000 ben ik in Nederland lang niet de enige. Wat de populariteit hielp was dat eind 1991 Bohemian opnieuw de hitlijsten binnenkwam, vanwege het overlijden van zanger Freddie Mercury én de Amerikaanse film Wayne’s World, waarin het nummer figureerde.

Magnificooooo!!
Who wants to film forever?

En toen was er opeens de film. Nou, opeens. Van de hele ontstaansgeschiedenis is ook een film te maken. De overgebleven leden van Queen en hun toenmalige manager Jim Beach hielden een stevige vinger in de pap en ook op regisseursfront liep niet alles vlekkeloos. Maar het resultaat is geweldig en het huren van Bohemian Rhapsody meer dan waard.

Laat ik niet teveel vertellen over het verhaal. Laat het gewoon over je heen komen. De film begint vlak voor het optreden van Queen in Wembley Stadium en is daarna een grote flashback, van de vorming van Queen, via ijkpunten in het persoonlijke en professionele leven van Mercury en de band tot het verpletterende optreden tijdens Live Aid. Mij lukte het niet om met droge ogen naar dat enorme slotakkoord van de film te kijken en ik vermoed dat ik niet de enige ben.

Rami Malek als Freddie Mercury is een gouden greep. Hij heeft ik-weet-niet-hoeveel uren, dagen, weken, gestoken in het aanleren van bewegingen en uitstraling en won niet voor niets al een Golden Globe voor zijn spel en is ook genomineerd voor een Oscar, net als de film zelf.

Ook de andere bandleden overtuigen in hun rol, al vind ik persoonlijk dat Joe Mazzello, die in de film bassist John Deacon speelt, wat meer naar video’s van Deacon had kunnen kijken. 

Om naar uit te kijken
  • Hoe komt Freddie Mercury nou aan zijn microfoon met het stuk microfoonstandaard?
  • ‘The operatic section’: het opnemen van Bohemian Rhapsody.
  • Cameo van Mike Myers (die in Wayne’s World Bohemian Rhapsody een tweede leven gaf)
  • Het optreden tijdens Live Aid
The Making of the song

Producer van het Queen-album A Night at the Opera Roy Thomas Baker legt met hulp van de mastertapes uit hoe het nummer Bohemian Rhapsody werd opgenomen.

Leer alles over 24 sporen, overdubben en de magie van de sound engineer in de studio.  

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer On Demand nieuws: