10 Harry Potter-verwijzingen in Fantastic Beasts and Where To Find Them

10 Harry Potter-verwijzingen in Fantastic Beasts...

Zoek ze nu met Ziggo On Demand

De nieuwe Harry Potter-prequel Fantastic Beasts and Where to Find Them is binnenkort weer te zien bij Ziggo On Demand. En hij zit tjokvol verwijzingen naar de Potter-films. Heb jij ze allemaal gevonden?

Auteur: Bart Delwig | 24 november 2016 | 13.32 uur

Ondanks dat het verhaal zich ruim vijftig jaar voor de geboorte van Harry Potter afspeelt, ademt de film de sfeer van het Potter-universum. We willen natuurlijk niet teveel verklappen, maar hier 10 verwijzingen naar de Potter-films die wij gevonden hebben.

Let op! Spoilers!

 • De openingstune
  Wie kent hem niet? Hedwig’s Theme was tot nu toe te horen in alle Potter-films en blijft voorlopig nog wel even in je hoofd zitten.

 • De spreuken
  Lumos! Alohomora! Muggles (dreuzels) mogen nu dan wel Nomags (No Magic) heten, de spreuken zijn nog precies zoals we ze ons herinneren.

 • Hogwarts
  Als de koffer van Newt Scamander, de hoofdpersoon uit Fantastic Beasts, wordt gecontroleerd bij de douane zien we een zwart-geel gestreepte Huffelpuff-sjaal tussen zijn kleren liggen. Later in de film neemt Newt het ook nog kort voor Hogwarts op, als de Amerikaanse toverschool Ilvermony de beste tovenaarsschool ter wereld wordt genoemd.

 • Dumbledore en Gellert Grindelwald
  Halverwege Fantastic Beasts wordt Dumbledore (Perkamentus) genoemd, die Newt Scamander heeft geholpen in zijn tijd op Hogwarts. Gellert Grindelwald, die we uit de boeken kennen als één van de duisterste tovenaars aller tijden, zien we al even in de film. We kijken nu al uit naar de komende films, waar de relatie tussen Dumbledore en Grindelwald (gespeeld door Johnny Depp) verder uitgediept zal worden!

 • Obscurus
  Deze duistere vorm van magie kennen we niet uit de boeken. In de film wordt uitgelegd dat wanneer een jonge tovenaar zijn magische krachten onderdrukt, dit zich uit in een oncontroleerbare, magische en verwoestende uitbarsting. De broer van Dumbledore zei ooit dat hun zusje Ariana haar verstand verloor doordat haar magie zich 'naar binnen keerde'. Dit zou een aanwijzing kunnen zijn dat Ariana door deze duistere magie geteisterd werd.

 • Lestrange!
  We kennen allemaal de zussen Bellatrix Lestrange (Van Detta) en Narcissa Malfoy (Malfidus) nog als aanhangers van Voldemort uit de Potter-films. Verrassend was het dus om te horen dat Newt ooit een romance had met Leta Lestrange. Gaat zij ook een rol spelen in de komende films?

 • The Pensieve (hersenpan)
  Deze vorm van magie kennen we uit de boeken en komt ook in Fantastic Beasts terug. Hij wordt gebruikt om naar herinneringen te kunnen kijken.

 • Quidditch (zwerkbal)
  Aan het begin van de film vraagt Mary Lou, de leidster van een groep mensen die tovenarij willen bestrijden, aan Newt of hij een 'seeker of truth' is. Newt noemt zichzelf 'more of a chaser, really'. Seekers en chasers zijn spelers bij zwerkbal, de populaire tovenaarssport.

 • Fabeldieren
  De fabeldieren in de koffer van Newt zijn allemaal al eens eerder voorbijgekomen in de boeken en films. Zo verwoestte een opstandige Niffler het kantoor van professor Dolores Umbridge (Omber) in The Order of the Phoenix. En ook nu weer blijken deze schatzoekende wezentjes verdomd lastig te zijn.

 • 1926
  De film speelt zich af in 1926, het jaar dat Voldemort werd geboren. Toeval? Of gaan we Hij Die Niet Genoemd Mag Worden ook terugzien in de komende films?

Stap 1: 

Druk op de rode knop of op menu op je afstandsbediening.

Stap 2:

Navigeer naar Films in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

Stap 3: 

Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'afspelen' of 'bestellen'.

Stap 4: 

Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

Stap 5:

De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Kijk nu alle Harry Potter-films bij Ziggo On Demand

Alohomora! Nu Fantastic Beasts and Where to Find Them in de bioscoop draait, kunnen we ons eindelijk weer onderdompelen in de magische wereld van Harry Potter-bedenker J.K. Rowling.

Alle Harry Potter-films bij Ziggo On Demand