Vikings seizoen 1 t/m 5

Op rooftocht met de Vikingen

Kijk Vikings seizoen 1 t/m 5 bij Ziggo

Plunderen, zuipen en knokken. Met de History-reeks Vikings kun je het bloed haast proeven. De serie is gebaseerd op de legendes van Viking Ragnar Lothbrok, een boer met grootse plannen uit het dorp Kattegat.

Seizoen 1 t/m 5a kijk je nu al bij Ziggo Movies & Series (XL).

Seizoen 5b zie je bij ons vanaf 15 juni.

Auteur: Vicki Blansjaar | update 4 juni 2019

De Vikingen

Wist je dat een Viking in de 10e eeuw na Christus de hertog van Parijs was en in opdracht van de koning Karel III de stad beschermde? De Vikingingen hadden een niet te stillen honger naar avontuur en maakten uitgebreide ontdekkingstochten. Zo waren ze een ware plaag voor de Britten die in de 8ste eeuw na Christus geteisterd werden door de plunderende Vikingen. En ook de Fransen moesten het ontgelden. 

De geschiedenis van de Vikingen met hun meevechtende schildvrouwen is zo rijk en interessant dat History besloot een serie aan de getatoeëerde rauwdouwers te wijden. Historisch gezien is misschien niet alles wat je ziet juist, maar dat maakt de serie niet minder fascinerend!

Ragnar Lothbrok

Het verhaal speelt zich af aan het begin van de bloeiperiode van de Vikingen in Scandinavië, rond de 9e eeuw na Christus. De mannen van vissersdorp Kattegat gaan elk jaar op rooftocht naar het oosten. Maar boer Ragnar (Travis Fimmel) heeft andere plannen.

Hij heeft verhalen gehoord over landen in het westen en hunkert naar roem. Met hulp van zijn vriend en scheepsbouwer Floki stuit hij op Engeland. Maar niet iedereen is blij met deze avonturier en dat leidt tot een hevige strijd om de macht.

Rolverdeling

Vikings is geschreven door Michael Hirst, ook bekend van de film Elizabeth en de succesvolle serie The Tudors. Hoofdrollen zijn er naast Fimmel voor Gustaf Skarsgård als scheepsbouwer Floki en Clive Standen als Ragnars broer Rollo. Overigens was de rolverdeling aanvankelijk helemaal anders. Standen en Skarsgård deden beiden auditie voor de rol van Ragnar. En Fimmel deed juist auditie voor de rol van Rollo maar wilde eigenlijk liever Floki spelen.

Seizoen 5a: nu bij Movies & Series

Na de dood van Ragnar grijpt zijn wraaklustige zoon Ivar the Boneless de macht over het Vikingleger, ondanks protest van zijn broers. Halfdan en Björn Ironside kiezen het ruime sop en reizen af naar de Middellandse Zee terwijl Lagertha haar scepter zwaait over Kattegat. Floki, gebroken na de dood van zijn vrouw Helga, vaart in een bootje de zee op en geeft zich over aan de wil van de goden.

Seizoen 5b: vanaf 15 juni bij Movies & Series

Nadat de zonen van Ragnar wraak hebben genomen op koning Ecbert voor de dood van hun vader, ontstaat er onenigheid tussen Ubbe en Ivar the Boneless. Ubbe besluit terug te keren naar Kattegat. De spanning stijgt tussen de zonen van Ragnar als de Vikingen het hart van Engeland blijven bedreigen.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer Ziggo Movies & Series: