Vikings seizoen 6

Op rooftocht met de Vikingen

Kijk Vikings bij Ziggo

Plunderen, zuipen en knokken. Met de History-reeks Vikings kun je het bloed haast proeven. De serie is gebaseerd op de legendes van Viking Ragnar Lothbrok, een boer met grootse plannen uit het dorp Kattegat.

Seizoen 1 t/m 5 kijk je nu al bij Ziggo Movies & Series (XL).

Seizoen 6a zie je bij ons vanaf 5 december. Bekijk het uitzendschema.

Update 6 december 2019

De Vikingen

Wist je dat een Viking in de 10e eeuw na Christus de hertog van Parijs was en in opdracht van de koning Karel III de stad beschermde? De Vikingingen hadden een niet te stillen honger naar avontuur en maakten uitgebreide ontdekkingstochten. Zo waren ze een ware plaag voor de Britten die in de 8ste eeuw na Christus geteisterd werden door de plunderende Vikingen. En ook de Fransen moesten het ontgelden. 

De geschiedenis van de Vikingen met hun meevechtende schildvrouwen is zo rijk en interessant dat History besloot een serie aan de getatoeëerde rauwdouwers te wijden. Historisch gezien is misschien niet alles wat je ziet juist, maar dat maakt de serie niet minder fascinerend!

Ragnar Lothbrok

Het verhaal speelt zich af aan het begin van de bloeiperiode van de Vikingen in Scandinavië, rond de 9e eeuw na Christus. De mannen van vissersdorp Kattegat gaan elk jaar op rooftocht naar het oosten. Maar boer Ragnar (Travis Fimmel) heeft andere plannen.

Hij heeft verhalen gehoord over landen in het westen en hunkert naar roem. Met hulp van zijn vriend en scheepsbouwer Floki stuit hij op Engeland. Maar niet iedereen is blij met deze avonturier en dat leidt tot een hevige strijd om de macht.

Rolverdeling

Vikings is geschreven door Michael Hirst, ook bekend van de film Elizabeth en de succesvolle serie The Tudors. Hoofdrollen zijn er naast Fimmel voor Gustaf Skarsgård als scheepsbouwer Floki en Clive Standen als Ragnars broer Rollo. Overigens was de rolverdeling aanvankelijk helemaal anders. Standen en Skarsgård deden beiden auditie voor de rol van Ragnar. En Fimmel deed juist auditie voor de rol van Rollo maar wilde eigenlijk liever Floki spelen.

Seizoen 5

Nadat de zonen van Ragnar wraak hebben genomen op koning Ecbert voor de dood van hun vader, ontstaat er onenigheid tussen Ubbe en Ivar the Boneless. Ubbe besluit terug te keren naar Kattegat. De spanning stijgt tussen de zonen van Ragnar als de Vikingen het hart van Engeland blijven bedreigen.

Seizoen 6 vanaf 5 december

In seizoen 6 zien we ook nog twee nieuwe karakters: de stedendwinger en Vikingprins Oleg van Novgorod en Erik, een uitstekende krijger die als outlaw overleeft door zijn slimheid en vechtkunst.

Uitzendschema Vikings seizoen 6

Seizoen 6 deel 1 begint met twee afleveringen op 5 december, daarna kijk je wekelijks één aflevering (met uitzondering van de kerstvakantie).

Aflevering

Datum

601

5 december 2019

602

5 december 2019

603

12 december 2019

604

19 december 2019

605

2 januari 2020

606

9 januari 2020

607

16 januari 2020

608

23 januari 2020

609

30 januari 2020

610

6 februari 2020

Meer Ziggo Movies & Series: