Kijk nu het tweede deel van Vikings seizoen 4

Op rooftocht met de Vikingen

Vikings seizoen 1 t/m 4 kijk je bij Ziggo Movies & Series

Plunderen, zuipen en knokken. Met de History-reeks Vikings kun je het bloed haast proeven. De serie is gebaseerd op de legendes van Viking Ragnar Lothbrok, een boer uit het dorp Kattegat met grootse plannen.

Auteur: Vicki Blansjaar | 5 september 2018 - 14.00 uur

Wist je dat een Viking in de 10e eeuw na Christus de hertog van Parijs was en in opdracht van de koning Karel III de stad beschermde? De Vikingingen hadden een niet te stillen honger naar avontuur en maakten uitgebreide ontdekkingstochten. Zo waren ze een ware plaag voor de Britten die in de 8ste eeuw na Christus geteisterd werden door de plunderende Vikingen. En ook de Fransen moesten het ontgelden. 

De geschiedenis van de Vikingen met hun meevechtende schildvrouwen is zo rijk en interessant dat History besloot een serie aan de getatoeëerde rauwdouwers te wijden. Historisch gezien is misschien niet alles wat je ziet juist, maar dat maakt de serie niet minder fascinerend!

Ragnar Lothbrok

Het verhaal speelt zich af aan het begin van de bloeiperiode van de Vikingen in Scandinavië, rond de 9e eeuw na Christus. De mannen van vissersdorp Kattegat gaan elk jaar op rooftocht naar het oosten. Maar boer Ragnar (Travis Fimmel) heeft andere plannen.

Hij heeft verhalen gehoord over landen in het westen en hunkert naar roem. Met hulp van zijn vriend en scheepsbouwer Floki stuit hij op Engeland. Maar niet iedereen is blij met deze avonturier en dat leidt tot een hevige strijd om de macht.

Rolverdeling

Vikings is geschreven door Michael Hirst, ook bekend van de film Elizabeth en de succesvolle serie The Tudors. Hoofdrollen zijn er naast Fimmel voor Gustaf Skarsgård als scheepsbouwer Floki en Clive Standen als Ragnars broer Rollo. Overigens was de rolverdeling aanvankelijk helemaal anders. Standen en Skarsgård deden beiden auditie voor de rol van Ragnar. En Fimmel deed juist auditie voor de rol van Rollo maar wilde eigenlijk liever Floki spelen.

Heel seizoen 4 is nu te zien!

Het tweede deel van seizoen 4 is per 1 september 2018 toegevoegd aan ons aanbod. Seizoen 1 t/m 4 zijn nu dus geheel te zien bij Ziggo Movies & Series. Seizoen 5 volgt later dit jaar.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?