Vikings seizoen 6

Op rooftocht met de Vikingen

Kijk Vikings bij Ziggo

Plunderen, zuipen en knokken. Met de History-reeks Vikings kun je het bloed haast proeven. De serie is gebaseerd op de legendes van Viking Ragnar Lothbrok, een boer met grootse plannen uit het dorp Kattegat.

Seizoen 1 t/m 6 zie je bij Ziggo met alle Movies & Series pakketten.

Update 5 januari 2020

De Vikingen

Wist je dat een Viking in de 10e eeuw na Christus de hertog van Parijs was en in opdracht van de koning Karel III de stad beschermde? De Vikingingen hadden een niet te stillen honger naar avontuur en maakten uitgebreide ontdekkingstochten. Zo waren ze een ware plaag voor de Britten die in de 8ste eeuw na Christus geteisterd werden door de plunderende Vikingen. En ook de Fransen moesten het ontgelden. 

De geschiedenis van de Vikingen met hun meevechtende schildvrouwen is zo rijk en interessant dat History besloot een serie aan de getatoeëerde rauwdouwers te wijden. Historisch gezien is misschien niet alles wat je ziet juist, maar dat maakt de serie niet minder fascinerend!

Ragnar Lothbrok

Het verhaal speelt zich af aan het begin van de bloeiperiode van de Vikingen in Scandinavië, rond de 9e eeuw na Christus. De mannen van vissersdorp Kattegat gaan elk jaar op rooftocht naar het oosten. Maar boer Ragnar (Travis Fimmel) heeft andere plannen.

Hij heeft verhalen gehoord over landen in het westen en hunkert naar roem. Met hulp van zijn vriend en scheepsbouwer Floki stuit hij op Engeland. Maar niet iedereen is blij met deze avonturier en dat leidt tot een hevige strijd om de macht.

Rolverdeling

Vikings is geschreven door Michael Hirst, ook bekend van de film Elizabeth en de succesvolle serie The Tudors. Hoofdrollen zijn er naast Fimmel voor Gustaf Skarsgård als scheepsbouwer Floki en Clive Standen als Ragnars broer Rollo. Overigens was de rolverdeling aanvankelijk helemaal anders. Standen en Skarsgård deden beiden auditie voor de rol van Ragnar. En Fimmel deed juist auditie voor de rol van Rollo maar wilde eigenlijk liever Floki spelen.

ziggo_go_offline_1

Een huis vol tevreden kijkers

Met Ziggo GO

Maak van elk scherm je tv met Ziggo GO. Kijk live of later, binnen de EU. Gratis te downloaden voor alle Ziggo klanten.

Seizoen 5

Nadat de zonen van Ragnar wraak hebben genomen op koning Ecbert voor de dood van hun vader, ontstaat er onenigheid tussen Ubbe en Ivar the Boneless. Ubbe besluit terug te keren naar Kattegat. De spanning stijgt tussen de zonen van Ragnar als de Vikingen het hart van Engeland blijven bedreigen.

Seizoen 6 

In seizoen 6 zien we twee nieuwe karakters: de stedendwinger en Vikingprins Oleg van Novgorod en Erik, een uitstekende krijger die als outlaw overleeft door zijn slimheid en vechtkunst.

Meer Ziggo Movies & Series: