The Rook bij Ziggo Movies & Series

Nieuw bij Ziggo: The Rook

Paranormale spionageserie met o.a. Barry Atsma vanaf 1 juli

Wakker worden bij een brug in Londen omringd door lijken en je geheugen kwijt zijn? Myfanwy Thomas overkomt het in de nieuwe spionageserie The Rook, met onder andere Barry Atsma. Je ziet de serie vanaf 1 juli met Ziggo Movies & Series (XL).

Auteur: Marc van Gestel | 5 juni 2019

Londen. Vlak bij de Millennium Bridge. Een moment in de toekomst. Myfanwy Thomas (Emma Greenwell) wordt wakker in een cirkel van lijken, die allemaal latex handschoenen aan hebben. Ze kan zich niet herinneren wie ze is. Ze komt er mede dankzij een door haarzelf achtergelaten brief in haar jaszak achter dat ze een hoge functie heeft bij Checquy, de geheime dienst van Groot-Brittannië voor mensen met paranormale gaven. Haar geheugen is gewist en ze wil erachter komen wie daar achter zit. 

Vijanden liggen op de loer

Dat zet haar op weg naar een oplossing, waarbij ze haar verleden moet herontdekken en ze tegelijk weer haar toppositie in de geheime dienst moet oppakken. Terwijl ze daar vijanden heeft, die op haar ondergang uit zijn. Ze krijgt hulp van Monica Reed (Olivia Munn), een Amerikaanse geheim agente die weliswaar niet paranormaal begaafd is, maar wel supersterk. En waarom kruist de crimineel Peter van Syoc haar pad? We komen er hopelijk in acht afleveringen van een uur achter. 

Barry Atsma als charmante psychoot

The Rook belooft een spannende serie te worden en hij heeft ook nog eens een Nederlands tintje, want Barry Atsma speelt de rol van Peter van Syoc, een charmant maar psychotisch lid van het misdaadsyndicaat The Lugat.

Het gaat trouwens goed met de internationale carrière van Atsma. We zagen hem het afgelopen jaar ook al in de BBC-reeks The Split en de ZDF-miniserie Bad Banks.

Barry Atsma

Foto: Mark Uyl

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer Ziggo Movies & Series: