The Loudest Voice

The Loudest Voice

Over de oprichter van FOX News met o.a. Russell Crowe

Kabelnieuwszender FOX News is ontegenzeggelijk de meest invloedrijke Amerikaanse nieuwszender; met heel veel en heel trouwe kijkers, onder wie president Trump. Deze miniserie, exclusief bij Ziggo Movies & Series, vertelt het verhaal van Roger Ailes, de machtige oprichter van de zender.  

Binge de hele serie met Ziggo Movies & Series.

Auteur: Marc van Gestel | 2 januari 2020

Geliefd en gehaat: de Amerikaanse kabelnieuwszender FOX News laat niemand koud. En aan welke kant van het politieke spectrum je ook staat, het succes en de invloed van de zender valt niet te ontkennen.

Gevoel voor de tijdgeest

In de jaren ’90 wilde de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch een tegenhanger van de destijds grootste Amerikaanse nieuwszender CNN. En hij huurde daarvoor Roger Ailes in, een gepokte en gemazelde producent bij CNBC, met ervaring in de showbizzwereld. Het bleek en gouden greep, want Ailes voelde de tijdgeest goed aan. ‘Zijn’ zender werd op en top conservatief en bracht op vernieuwende manier het nieuws dat de achterban wilde horen.

Fair and balanced

Er bleek grote behoefte aan FOX News. Waar het ‘journaal’ van FOX News gewoon de feiten bleef brengen, maakte de zender het verschil met de opinieprogramma’s; anchors als Sean Hannity, Bill O’Reilly en Gretchen Carlson kleurden de zender en bonden een enorme groep kijkers aan zich. Wie de zender volgt en bijvoorbeeld de tweets van president Trump leest, weet wat voor invloed de zender inmiddels heeft.

Tekst loopt door onder de video.

Ben je er nog?

Dan is deze miniserie vast iets voor je. We volgen Roger Ailes, vanaf het besluit om de zender op te starten, tot zijn ontslag wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Klinkt dat zwaar? Dat valt erg mee. Het is geen Game of Thrones (er wordt niemand diagonaal door midden gehakt) en toch is de serie erg de moeite waard:

  • Russell Crowe kruipt letterlijk in de huid van Ailes (zie ook het filmpje hieronder).
  • Seth McFarlane, bekend van onder andere Family Guy en American Dad, speelt Brian Lewis, de PR-baas van FOX News. Hij speelt meestal geen serieuze rollen.
  • Het opstarten van een nieuwszender ging niet zonder slag of stoot; er werd eindeloos geoefend voordat de zender begon, zoals in aflevering 1 goed te zien is.
  • Naomi Watts schittert als FOX News anchorwoman Gretchen Carlson, de vrouw die Ailes als eerste openlijk beschuldigde van seksuele intimidatie.
  • Het is weer schitterend in beeld gebracht, zoals we van series van Showtime (denk: Billions) kunnen verwachten.
  • Het boek The Loudest Voice in the Room van Gabriel Sherman vormde de basis voor de serie, die werd ontwikkeld door Tom McCarthy, bekend van onder andere Oscarwinnaar Spotlight. Laura Eason, die een deel van de scripts schreef, werkte ook aan House of Cards. Sherman (of in ieder geval de acteur die hem speelt) duikt later in de serie op als 'zichzelf'.  

Binge alle afleveringen van The Loudest Voice met Ziggo Movies & Series.

Van Russell naar Roger

Lange dagen voor Russell Crowe, die Roger Ailes speelt in The Loudest Voice. Voordat er scènes gedraaid konden worden mocht hij urenlang in de make-upstoel om hem te 'verbouwen' van Russell tot Roger. Aan het begin van de miniserie duurde de transformatie nog 6 uur. De make-up artists wisten die voorbereidingstijd terug te brengen tot 2 uur en 17 minuten. En daar hebben ze een kort filmpje van gemaakt: 

Movies & Series XL
Eindeloos plezier van populaire films en series

Met Ziggo Movies & Series

Voor slechts € 6,95 per maand of inbegrepen bij Ziggo Alles-in-1 Complete en Max.

Meer Ziggo Movies & Series: