De beste series voor tieners

De beste series voor tieners

Te zien bij Ziggo Movies & Series

Highschool drama, cheerleaders en nerds, maar dan met een twist. Dit zijn de leukste series voor tieners. En vooruit, iedereen die zijn of haar middelbareschooltijd een beetje mist. 

Auteur: Jelena Barisic | 26 maart 2019

Light as a Feather

Laat het maar aan R. Lee Fleming over om een spannende tienerserie te maken. Hij schreef in de jaren '90 het script voor de iconische highschoolkomedie She's All That en is nu terug met het stukken grimmigere Light as a Feather.

Wat een onschuldig spelletje lijkt, leidt in Light as a Feather tot een reeks mysterieuze moorden. Een vriendinnengroep probeert erachter te komen waarom zij het doelwit zijn, voordat het te laat is. Met hoofdrollen voor onder meer Ajiona Alexus (13 Reasons Why) en Dylan Sprayberry (Teen Wolf). 

My Dead Ex

De nerdy tiener Ben is smoorverliefd op de knappe Charley, maar zij ziet hem ondanks zijn vele versierpogingen totaal niet staan. Klinkt als het plot van een doorsnee highschoolserie? Is het niet. Want als Ben in een poging om indruk te maken op Charley een dodelijk ongeluk krijgt en vervolgens uit de dood herrijst, blijkt er meer aan de hand te zijn. 

Elke keer dat zombie-Ben meer dan tien meter van Charley verwijderd is, moet hij ondragelijke pijn doorstaan. Het zorgt ervoor dat de twee non-stop met elkaar opgescheept zitten. En dat heeft ingrijpende gevolgen voor Charley's leven. 

Deadly Class

Geen saaie wiskundelessen of slaapverwekkende leraren: op de privéschool King's Dominion krijgen de leerlingen les in martial arts en messenwerpen. Als het aan deze middelbare school ligt, worden ze namelijk geen voorbeeldige burgers, maar gevaarlijke huurmoordenaars en topcriminelen. De dakloze tiener Marcus is the new guy in class en komt er al snel achter dat zijn klasgenoten over lijken gaan voor een goed cijfer. Letterlijk. 

Deadly Class is gebaseerd op de gelijknamige comic van Rick Remender. De serie is geproduceerd door de gebroeders Russo, die onder andere Avengers: Infinity War en Captain America: The Winter Soldier regisseerden. Loeispannende vechtscènes en levensechte special effects gegarandeerd!

De beste series voor tieners

PEN15

Gelpennen, Spice Girls en chatten via slome inbelverbindingen: opgroeien rond de eeuwwisseling was stukken anders dan nu. Toch maakten tieners zich in 2000 druk over dezelfde dingen: van hun eerste schoolfeest tot hun eerste kus.

De makers van PEN15, Maya Erskine en Anna Konkle, baseerden de komedie op hun eigen ervaringen als 13-jarigen, pakweg twintig jaar geleden. Hoewel ze allebei inmiddels in de dertig zijn, spelen ze grappig genoeg ook de hoofdrollen in de highschoolserie. Het maakt de pijnlijk herkenbare situaties waar de twee hartsvriendinnen constant in belanden extra hilarisch. 

Pen15 is vanaf 4 april te bekijken bij Ziggo Movies & Series

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes:

Empty list (select items)