Een nieuw seizoen: Ray Donovan

Niet alles is te fixen

Seizoen 6 zie je vanaf 29 oktober bij Movies & Series

Wat doen celebs als ze in de nesten zitten? Ze bellen een fixer. Van naaktfoto’s en gokschulden tot stalkers; Ray Donovan lost het voor je op. Maar er zijn grenzen. En in seizoen 6 krijgt Ray ook nog zijn eigen problemen waar hij mee moet zien te dealen. Elke maandag een nieuwe aflevering bij Movies & Series. 

Seizoen 6: vanaf 29 oktober bij Movies & Series

Wat doet een fixer eigenlijk met privé-problemen? Tja, goede vraag. Ray is een ster in het oplossen van andermans problemen, maar zijn eigen trubbels blijven hem achtervolgen. Vooral zijn vader, gespeeld door Jon Voight die een Golden Globe won voor zijn rol, is hem een doorn in het oog. 

In seizoen 6 verhuist Ray na een serie tegenslagen van Los Angeles naar New York waar hij zijn leven opnieuw op probeert te bouwen. Hij gaat opnieuw aan de slag voor mediamagnaat Samantha Winslow (Susan Sarandon), die op haar beurt weer samenwerkt met Anita Novak, die kandidaat is voor het burgemeesterschap van New York. Je ziet elke maandag een nieuwe aflevering. Zolang de voorraad strekt :)

De wereld van Ray

Ray Donovan (Liev Schreiber) werkt bij een groot advocatenkantoor in Los Angeles. Hij knapt het vuile werk van rijke en beroemde mensen op zodat de media geen lucht krijgen van de schandalen. Heeft een van zijn cliënten bijvoorbeeld een onenightstand die de volgende ochtend dood in bed ligt door een overdosis? Ray lost het op.

Maar zijn werk heeft ook een keerzijde. Want terwijl Ray andermans problemen wegpoetst, is zijn eigen privéleven een zooitje. Zijn vrouw Abby (Paula Malcomson) is gefrustreerd omdat Ray te weinig tijd doorbrengt met zijn gezin. Hun twee kinderen Bridget (Kerris Dorsey) en Conor (Devon Bagby) zijn opstandig en maken het er niet gezelliger op.

Drama

In de familie speelt ook het nodige. Zijn broers Terry (Eddie Marsan), Brendan (Dash Mihok) en Daryll (Pooch Hall) runnen een boksschool en hebben aan de lopende band gesodemieter. En dan is er nog zijn criminele vader Mickey (Jon Voight) met wie hij een nogal problematische band heeft. Tel daar een jeugdtrauma door misbruik in de kerk bij op en het (misdaad)drama is compleet.

Oscarwinnaar Voight won in 2014 een Golden Globe voor zijn rol als Mickey. Schreiber ken je misschien niet van naam maar wel van gezicht. Hij speelde eerder rollen in onder meer Scream, X-Men Origins, Spotlight en Defiance.

Kijkcijferrecord

De Showtime-serie werd bedacht door scenarioschrijfster Ann Biderman, bekend van de NBC-serie Southland en NYPD Blue waarvoor ze een Emmy Award won voor één van de afleveringen.

Wat opvalt aan het werk van Biderman is dat drie onderwerpen altijd terugkomen: geweld, LA en gangsters. “Schijnbaar schrijf ik graag over misdaad en gekwelde mannen”, vertelde ze in 2013 aan de New York Times.

De pilotaflevering van Ray Donovan verscheen in juni 2013 en bezorgde Showtime een nieuw record: met 1,35 miljoen kijkers werd een première van een Showtime Original-serie nooit eerder zo goed bekeken. Hetzelfde jaar won de serie de Critics' Choice Television Award voor Most Exciting New Series.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer Movies & Series:

Empty list (select items)