Scandinavische kijktip: Modus

Scandinavische kijktip: Modus

Twee seizoenen vanaf 7 december bij Movies & Series (XL)

Na Stella Blomkvist kijk je bij Ziggo Movies & Series nu ook naar de spannende Zweedse thrillerserie Modus, over de voormalige agente en FBI-profiler Inger Johanne Vik. Je kijkt vanaf 7 december alle afleveringen van seizoen 1 en 2. 

Auteur: Marc van Gestel | 30 november 2018 - 12.00 uur

Op jacht naar een Zweedse seriemoordenaar

Scandinavische politiethrillers: wie houdt daar nou niet van? In deze Zweedse serie maak je kennis met Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman), voormalig politieagente en voormalig profiler bij de FBI. Tijdens een bruiloft ziet haar autistische dochter Stina voor haar ogen hoe een moordenaar een lijk probeert kwijt te raken. En de moordenaar ziet Stina.

Haar dochter kan haar angsten moeilijk onder woorden brengen. Maar ze loopt wel gevaar, en ook omdat de Zweedse rechercheur Ingvar Nyman het haar vraagt, pakt Inger Johanne haar oude vak en het profilen weer op. Gedurende het eerste seizoen komt ze erachter dat de moordenaar meer moorden op zijn kerfstok heeft en dat het lijkt alsof hij die in opdracht van een religieuze sekte uitvoert. Wat volgt is een zoektocht naar de moordenaar, die echter nauwelijks fouten maakt.

Scandinavische kijktip: Modus
Seizoen 2: de president is zoek

In seizoen 2 verdwijnt tijdens een bezoek aan Zweden de eerste vrouwelijke Amerikaanse president (gespeeld door Kim Cattrall, bekend van o.a. Sex and the City). Inger Johanne gaat samen met Nyman op zoek naar haar en moet samenwerken met de FBI, die ze nog vanuit haar vorige functie als profiler kent. Niet tot genoegen van Inger Johanne trouwens.

Over Modus

De Zweedse thrillerserie Modus mag met recht een Scandinavische serie genoemd worden. De reeks is namelijk gebaseerd op een boekenreeks van de Noorse schrijfster Anne Holt. En de Deense scenarioschrijvers Mai Brostrøm en Peter Thorsboe hebben dat Noorse boek bewerkt voor de Deense serie. Scandinavischer wordt het niet. En de prachtige (winterse) beelden van het Zweedse landschap door de serie heen doen de rest.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer Scandinavische series: