De 6 beste ziekenhuisseries bij Ziggo

De 6 beste ziekenhuisseries

Bij Ziggo Movies & Series

Complexe hersenoperaties, tragische ongelukken en medische wonderen… Ziekenhuizen zijn een walhalla voor tv-drama. Zeker als je het combineert met knappe dokters in witte jassen die en passant levens redden. Dit zijn de 6 beste medische dramaseries bij Ziggo.

Auteur: Vicki Blansjaar | 24 juli 2019

Het genre ziekenhuisserie is al decennia onverminderd populair. Smulde jij back in the day bijvoorbeeld ook van Medisch Centrum West? Of van George Clooney als Doug Ross in de ziekenhuisserie der ziekenhuisseries ER? Dan zijn deze ziekenhuisseries absoluut aanraders voor jou.

Grey’s Anatomy komt terug!

Geen onderdeel van dit lijstje maar we willen het toch eerst even over Grey’s Anatomy hebben. Al ruim 14 jaar leven we namelijk met Meredith, Bailey en co mee. Van geloof, hoop, verlies, stress, verdriet, leven en dood tot geflikflooi in uitslaapkamertjes. En toen was Grey’s tot grote teleurstelling van veel van onze klanten opeens uit het aanbod van Ziggo verdwenen…

Voor alle Grey’s-fans hebben we nu gelukkig goed nieuws: de show van bedenkster Shonda Rhimes komt terug bij Ziggo! Vanaf begin 2020 zie je seizoen 15 bij Ziggo Movies & Series. En ook de voorgaande veertien (!) zijn dan weer te zien. Je moet dus nog wel even geduld hebben.

Geniet tot die tijd van deze zes ziekenhuistoppers:

De 6 beste ziekenhuisseries bij Ziggo

6. The Night Shift

Seizoen 1 t/m 4 - IMDb 7,4

Een groep voormalig legerartsen gaan aan de slag in de nachtdienst van het San Antonio-ziekenhuis. Ze zijn veel gewend uit hun tijd in het leger maar ook in het ziekenhuis gebeuren rare en heftige dingen, vooral 's nachts. Ze gebruiken de expertise die ze in oorlogsgebieden hebben opgedaan en doen alles om hun patiënten te kunnen helpen. Ondertussen proberen ze hun eigen persoonlijke problemen het hoofd te bieden. 

Deze dramaserie is geproduceerd door Gabe Sachs en Jeff Judah die we kennen van onder meer de Beverly Hills-spin-off 90210. De eerste aflevering werd in 2014 in Amerika uitgezonden en in totaal zijn er vier seizoenen gemaakt.

Kijk alle vier seizoenen van The Night Shift met een abonnement op Ziggo Movies & Series.

5. Mary Kills People

Seizoen 1 t/m 3 - IMDb 7,5

Deze Canadese serie is geen standaard ziekenhuisserie. In Mary Kills People volgen we Dr. Mary Harris (Ana Bloom, bekend van o.a. Hannibal), een alleenstaande moeder die overdag dokter is op de spoedeisende hulp en er alles aan doet om levens te redden. Na werktijd is het precies andersom: ze klust bij als een ondergrondse engel des doods. Ze helpt terminaal zieke patiënten die willen sterven onder hun eigen voorwaarden. Mary krijgt daarbij hulp van Des (Richard Short).

Zijn Mary en Des moordenaars? of reddende engelen die mensen uit hun lijden verlossen? En lukt het Mary om haar dubbelleven geheim te houden?

Mary Kills People seizoen 1 t/m 3 kijk je met een abonnement op Ziggo Movies & Series. Seizoen 3 is nieuw en alleen te zien bij Ziggo.

4. The New Nurses

Seizoen 1: vanaf 31 juli - IMDb 7,6

Dat het er in de jaren ’50 nogal anders aan toe ging in ziekenhuizen zien we in The New Nurses. Deze serie heet eigenlijk Sygeplejeskolen en is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen in de Deense geschiedenis.

Erik (Morten Hee Andersen) en Anna (Molly Blixt Egelind) behoren tot de eersten die worden toegelaten tot een verpleegschool in de jaren ‘50 waar mannen en vrouwen samen worden opgeleid. Vanwege een gebrek aan geschoolde verpleegkundigen, besluit de Deense regering namelijk, op proef, dat het acceptabel is voor een man om als verpleegkundige te werken.

Het is niet gemakkelijk voor de mannen om te worden geaccepteerd als verpleegkundigen in een werkomgeving met ouderwetse hiërarchieën en strikte disciplinaire werkethiek.

The New Nurses seizoen 1 en 2 zijn vanaf 31 juli alleen te zien bij Ziggo Movies & Series, L en XL.

New Nurses

3. Zac & Mia

Seizoen 1 & 2 - IMDb 8,1

Zac is de enige tiener op de afdeling oncologie, totdat de aantrekkelijke tiener Mia in de kamer naast de zijne komt te liggen. De twee hebben naast hun ziekte niets met elkaar gemeen. Toch ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2013 van de Australische schrijfster A.J. Betts die het verhaal schreef nadat ze een tijd lang les in Engel op de oncologie-afdeling van een kinderziekenhuis. Daar leerde ze een jonge vrouw kennen die plotseling overleed. De moeder van het meisje stimuleerde Betts om het boek te schrijven.

Zac & Mia seizoen 1 & 2 kijk je met een abonnement op Ziggo Movies & Series, L of XL.

2. New Amsterdam

Seizoen 1 - IMDb 8,1

New Amsterdam is het op waarheid gebaseerde verhaal over dokter Max Goodwin. Hij maakt een carrièremove en aan gaat aan de slag als medisch directeur van New Amsterdam. Dat is het oudste ziekenhuis van Amerika, waar veel patiënten met weinig geld komen. In werkelijkheid werkte de dokter – genaamd Dr. Eric Manheimer – bij het beroemde, in 1736 opgerichte Bellevue Hospital in New York. Over zijn ervaringen schreef Manheimer het boek Twelve Patients: Life & Death at Bellevue Hospital.  

In de serie is een van zijn eerste wapenfeiten als nieuwe medisch directeur om iedereen op de afdeling cardiochirurgie te ontslaan vanwege de hoge sterftecijfers. Goodwin stelt het belang van de patiënten boven de winst van het ziekenhuis. Klinkt logisch, toch maakt hij er niet alleen maar vrienden mee. 

New Amsterdam seizoen 1 kijk je met een abonnement op Ziggo Movies & Series.

1. The Good Doctor

Seizoen 1 - IMDb 8,3

Shaun Murphy (Freddie Highmore) is een briljante jonge chirurg met autisme. Doordat hij het savantsyndroom heeft, is hij op één specifiek terrein uitzonderlijk intelligent. Tegelijk is hij nauwelijks in staat om contact te leggen met mensen om hem heen.

Hij wordt aangenomen in het medisch team van een prestigieus ziekenhuis en verhuist van het platteland naar de grote stad. Zijn gebrek aan sociale vaardigheden compenseert hij met zijn buitengewone medische gave. Maar hoe weet hij zich staande te houden in de hectiek van een ziekenhuis?

The Good Doctor is een ontroerende Amerikaanse serie van de maker van een andere grote ziekenhuisserie met een excentrieke hoofdpersoon: House. Highmore deed voor zijn rol veel onderzoek naar autisme. En dat heeft hij goed gedaan, hij ontving voor zijn rol namelijk een Golden Globe-nominatie. Je kent de Britse acteur trouwens misschien van zijn jeugdige rollen in Finding Neverland (2004) en als Charlie in Charlie and the Chocolate Factory (2005). 

Seizoen 1 kijk je met een abonnement op Ziggo Movies & Series.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer kijktips: