Captain Jack Sparrow vier keer

4 Pirates en de leukste bijrollen

Pirates of the Caribbean 1-4 nu bij Movies & Series

Harrr! Al die willen te kaap’ren varen, moeten mannen met baarden zijn. Net als Jack Sparrow! Maar hoe grappig en stoer deze kapitein ook is, hij is niet de enige die de Pirates of the Caribbean-films zo leuk maakt. Ontdek hier per film de leukste bijrollen.

Pirates of the Caribbean 1-4 zie je nu bij Ziggo Movies & Series!
The Curse of the Black Pearl

Samen met de niet alledaagse piratenkapitein Jack Sparrow, probeert Will Turner zijn grote liefde Elizabeth te redden. Ze is gevangen genomen door kapitein Barbarossa. Deze voormalig bondgenoot van Sparrow wil een bloedoffer doen om een vloek op te heffen die hem en zijn bemanning treft. Will en Jack stelen een schip van de Engelse marine en zeilen samen met hun bemanning naar Barbarossa om Elizabeth te redden en het door de piratenkapitein gestolen schip Black Pearl te heroveren. In de tussentijd komt Barbarossa erachter dat hij niet het bloed van Elizabeth nodig heeft maar dat van iemand anders. Maar van wie dan?

Leukste bijrollen: Pintel en Ragetti

In de film maken we kennis met een onafscheidelijk duo piraten: Pintel en Ragetti. De laatste herken je haast niet terug, als je hem kent als stoffige kantoormedewerker Gareth in de Britse sitcom The Office. Je ziet ze altijd samen. Ze vechten zij aan zij, ze lossen samen klusjes op en hun gesprekken variëren van hilarisch tot filosofisch. Daarom komen ze ook terug in de andere films, soms als running gag.

Dead Man's Chest

Will en Elizabeth zijn ter dood verdeeld omdat ze met Jack Sparrow zijn omgegaan. Will belooft het bijzondere kompas van Sparrow te vinden in ruil voor de vrijheid van Elizabeth en hemzelf. Het kompas wijst de eigenaar naar wat hij het liefste wil hebben. Davy Jones, een zeefantoom met tentakels als baard, jaagt in de tussentijd op Sparrow zelf. Jones is de baas van het zeemonster de Kraken. Uiteindelijk loopt dit uit op een grote ruilhandel: Jack geeft Will zijn kompas als Will in ruil daarvoor een speciale sleutel vindt voor Jack. De zoektocht naar de sleutel brengt hem op de Flying Dutchman en daar wordt hij gevangen genomen. En hij wordt op dat schip herenigd met zijn vader. Terwijl Will de sleutel vindt en ontsnapt gaan Jack en Elizabeth op zoek naar de speciale kist waar de sleutel op past en die het hart van Davy Jones moet bevatten. Ze vinden de kist op Isla Cruces. Iedereen wil dat hart hebben: Jack om te voorkomen dat de Kraken hem achtervolgt, Will om zijn vader te bevrijden en nog een oude bekende wil het hart om zijn baan terug te krijgen. Wie krijgt uiteindelijk het hart? En weet Jack Sparrow aan de Kraken te ontkomen?

Leukste bijrol: het zeemonster

Sinistere bijrol voor het tentakelige zeemonster de Kraken. Gebaseerd op het mythische zeemonster met dezelfde naam lijkt hij nog het meest op een enorme inktvis, maar dan met bepantserde tentakels en lichaam. En hij stinkt uit zijn mond. Davy Jones weet hem op te roepen om schepen te vernietigen en hij heeft daarmee een machtig wapen in handen.

At World's End

Elizabeth, Will en kapitein Barbarossa redden Jack Sparrow. Daarna moeten zij hun vijanden onder ogen komen: Davy Jones en Lord Cutler Beckett. De laatste, die werkt voor de Britse Oost-Indische Compagnie, werkt samen met de eerste om de macht over de zeeën en om alle piraten uit te schakelen. Onder leiding van Will, Elizabeth, Jack en Barbarossa komen de Pirate Lords van over de hele wereld bij elkaar om dit gevaar het hoofd te bieden. De Lords besluiten Davy Jones te verslaan door zijn verdoemde geliefde, de godin Calypso, te bevrijden. Ze hopen dat zij hen wil bijstaan in de strijd tegen het donkere verbond, waarin nog meer zich aansluiten. Gaat dat ze lukken?

Leukste bijrol: Keith Richards als de vader van Jack

Leukste bijrol in deze film is een kort optreden van Keith Richards, gitarist van de Rolling Stones, als vader van Jack Sparrow. Extra leuk omdat Johnny Depp onthulde dat hij Jack Sparrow speelde met in het achterhoofd de karakteristieken van Richards, met wie hij bevriend is.

On Stranger Tides

In het begin van alweer de vierde film in de Pirates-reeks ontsnapt kapitein Jack Sparrow in Londen uit de handen van soldaten. Hij komt erachter dat een dubbelganger van hem probeert onder zijn naam een bemanning en schip te bemachtigen. Het komt tot een ontmoeting met zijn dubbelganger en het blijkt Angelica te zijn, een vrouw die hij ooit in een klooster in Sevilla heeft verleid. Ze ontvoert Sparrow omdat hij weet waar de bron van de eeuwige jeugd is. Die bron is de enige redding voor piraat Blackbeard, de vader van Angelica. Intussen huurt koning George Barbarossa in om een einde te maken aan een dispuut met de Spanjaarden. Op weg naar de bron hebben ze twee kelken nodig en een traan van een zeemeermin. Grote vraag is: vinden zij wat ze zoeken?

Leukste bijrol: de zeemeermin

Waar vind je de traan van een zeemeermin? Inderdaad, waar zeemeerminnen leven. Het leverde weer een leuke bijrol op voor de zeemeermin Syrena. Een zeemeermin alleen lijkt weinig kwaad te kunnen, maar samen met de andere zeemeerminnen zijn ze toch echt een gevaar. Haar traan heeft, zoals de plot al weggeeft, een belangrijke rol in het verhaal.