Ziekenhuisdrama: Code Black

Code Black

Seizoen 3 vanaf 3 februari bij Movies & Series

Piepende hartmonitoren, loeiende sirenes, rondrennende verplegers… Fan van ziekenhuisseries als Grey’s Anatomy en ER? Dan past de spannende serie Code Black ook goed in je straatje!

Update: 2 januari 2020

Op een spoedeisende hulp is het vaak druk. Maar de artsen en verpleegkundigen op de drukste ER van Amerika krijgen dagelijks meer patiënten dan ze aankunnen. En dat betekent: Code Black, ofwel complete chaos en redden wat er te redden valt.

Gelukkig is ER-directeur dr. Leanne Rorish (Marcia Gay Harden) van het fictieve Angels Memorial Hospital een ster in haar vakgebied. Ze staat erom bekend risicovolle procedures voor de meest kritieke gevallen succesvol uit te voeren. Maar Rorish is ook maar een mens en kan niet altijd wonderen verrichten. Ook zij maakt wel eens een inschattingsfout.

Trailer seizoen 3

Over Code Black

De serie van Michael Seitzman is gebaseerd op een gelijknamige documentaire van arts Ryan McGarry uit 2014. Als co-assistent bij het LA County/USC Medical Centre ondervond hij aan den lijve hoe het is om op een overvolle en onderbezette spoedeisende hulp te werken. “Het moment tussen denken en handelen is minimaal. Er is zo weinig ruimte voor fouten.”

Zijn ervaring inspireerde hem om een maatschappelijk kritische documentaire te maken over de jonge dokters in opleiding, die er alles aan doen om levens te redden. Tegelijk worstelen ze met hun idealen en de realiteit van de Amerikaanse gezondheidszorg.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer Ziggo Movies & Series: