Chaussee d'Amour

De schimmige wereld van betaalde liefde

Chaussée d’Amour seizoen 1

Niemand in het Vlaamse Sint-Truiden noemt de Luikersteenweg bij de officiële naam. Vanwege de vele prostitutiebars heet de straat in de volksmond Chaussée d’Amour. Deze gelijknamige serie werpt een blik achter de rood verlichte ramen.

Deze serie is niet meer beschikbaar

Chaussee d'Amour
Vlaams kijkcijferkanon

Aan de Chaussée d’Amour gaat betaalde liefde hand in hand met criminaliteit en uitbuiting. De beruchte kilometerslange straat is bezaaid met bars en bordelen en vormde de inspiratiebron voor bedenkster Nathalie Basteyns die opgroeide in deze regio.

In België is Chaussée d’Amour goed ontvangen. Twee weken na de première bij Telenet stond de teller al op een half miljoen kijkers. Daarmee is de 10-delige dramareeks de best bekeken Telenet-serie tot nu toe.

Het verhaal

Het hoofdpersonage is Sylvia, een nette burgervrouw die ogenschijnlijk alles heeft wat haar hart begeert: een succesvolle man, een dure villa en twee tienerkinderen. Maar als haar huwelijk instort en er ook nog een schuldenberg tevoorschijn komt, moet ze vluchten.

Ze neemt noodgedwongen haar intrek boven het bordeel dat ze van haar vader heeft geërfd en besluit deze uit financiële noodzaak te gaan runnen. Twee werelden botsen. Sylvia wordt de spil in een web van hoertjes, pooiers en andere bonte figuren die achter de ramen hun leven leiden, dan wel verknoeien.

Als er op een dag een lijk wordt gevonden onder het asfalt van de Luikersteenweg, gaat er een schokt door de gemeenschap. Een rechercheur duikt op de zaak en Sylvia beseft dat ze alleen gelukkig kan worden als ze afrekent met demonen uit haar verleden. De vastberadenheid van rechercheur Ludo komt hard in aanraking met de overlevingsdrang van Sylvia.

Meer Movies & Series: